Pasaulio rinkos yra gerai pasirengusios palūkanų padidinimui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-30 13:03 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard šiandien pareiškė, jog pasaulio rinkos atrodo yra gerai pasirengusios palūkanų normos padidinimui Amerikoje šią vasarą.

„Mano jausmas yra toks, jog pasaulio rinkos yra gerai pasirengusios galimam palūkanų normos padidinimui“ - spaudos konferencijos Seule metu sakė James Bullard.

Jis tuo pačiu pridūrė, kad atrodo, jog ekonomikos augimo Amerikoje paspartėjimas realizuosis per antrą šių metų ketvirtį. Tačiau James Bullard neatsakė, ar Amerikos Centrinis bankas savo bazinę palūkanų normą turėtų didinti jau šią vasarą, t.y. birželio arba liepos mėnesį.

Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas pripažino, jog jis kritiškai vertina pastaruoju metu buvusius kitų Fed narių pasisakymus. Jo nuomone, jie davė pernelyg daug užuomenų apie ateitį.

James Bullard mano, jog tai iš Amerikos Centrinio banko atima galimybę priimti sprendimus vadovaujantis tik pasirodančiais naujausiais duomenimis.

Priminsime, kad artimiausias Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovų posėdis bus surengtas birželio 14 - 15 dienomis.
 
Dar nėra komentarų