JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-05-27 15:23 Komentarai: (0)
Investuotojai kelia JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainas prieš šiandien skelbiamus JAV ekonomikos augimo duomenis ir Fed vadovės kalbą.



Vakar S&P 500 indeksas fiksavo švelnų vertės mažėjimą, tačiau Nasdaq indeksas kilo 0,14%. Mažmenininko Dollar Tree (DLTR), kuris praėjusias metais įsigijo konkurentą Family Dollar, akcijų kaina šovė į viršų beveik 13% po to, kai įmonė pakėlė visų metų pelno ir pardavimų prognozes. Dollar Tree direktorius Bob Sasser pareiškė, jog yra patenkintas pirmo ketvirčio rezultatais, nors verslo sąlygos išlieka sudėtingos. Be to, jis pabrėžė, jog Family Dollar integracija vyksta ir sinergijos tikslai yra pasiekiami pagal užsibrėžtus planus.

Azijoje dauguma akcijų indeksų šiandien kilo, tačiau Kinijos Šanchajaus biržos akcijų indeksas fiksavo nedidelį vertės mažėjimą, o nuo metų pradžios indekso vertė sumenko daugiau nei penktadaliu. Biržoje taip pat pastebimas aktyvumo sumažėjimas. Investuotojai baiminasi bazinės palūkanų normos JAV kėlimo pasekmių Kinijos ekonomikai, kurios augimas ir taip lėtėja.

Europos akcijų indeksai nerodo aiškios krypties. G7 viršūnių susitikime didžiųjų ekonomikų lyderiai perspėjo dėl rizikos, susijusios su kitą mėnesį vyksiančiu referendumu dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos. Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES pakenktų pastangoms skatinti glaudesnę tarptautinę prekybą, investicijas, darbo vietų kūrimą bei saugumo stiprinimą.

Šiandien visų dėmesys bus sutelktas į preliminarius JAV BVP augimo duomenis ir į šalies centrinio banko vadovės kalbą, kurios metu lauksime papildomos informacijos dėl kitą mėnesį ketinamos kelti bazinės palūkanų normos. Pirmadienį JAV bei Jungtinės Karalystės akcijų biržos dėl išeiginių bus uždarytos. Antradienį lauksime naujausių JAV vartotojų išlaidų bei pasitikėjimo rodiklių. Savaitės viduryje bus pranešti svarbūs Kinijos ekonominiai rodikliai ir paskelbtas JAV gamybos pramonės indeksas. Ketvirtadienį lauksime Europos centrinio banko sprendimo dėl bazinės palūkanų normos, o penktadienį pasirodys svarbūs JAV darbo rinkos rodikliai.

Brent tipo naftos kaina, neseniai perkopusi svarbią 50 USD už barelį ribą, virš jos ilgai neužsibuvo ir jau šiandien vienas žaliavos barelis kainuoja mažiau nei 49 USD. Kitą savaitę vyks OPEC narių susitikimas, kurio metu ir vėl bus siekiama susitarti dėl naftos gavybos „užšaldymo“. Euras JAV dolerio atžvilgiu silpnėja ir EUR/USD kirto psichologiškai svarbią 1,1200 ribą. Didesnių valiutos kurso svyravimų galima laukti, kai JAV centrinio banko vadovė sakys kalbą. Aukso kaina švelniai kyla ir viena tauriojo metalo Trojos uncija kainuoja apie 1220 USD.


 
Dar nėra komentarų