Rytinė finansų rinkų apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Swedbank Data: 2016-05-27 10:40 Komentarai: (0)
Vakar Europos akcijų rinkose matėsi nežymus optimizmas, didžiausių pagal kapitalizaciją bendrovių indeksui Euro Stoxx 50 kopiant į viršų 0,31 proc., o likvidžiausių bendrovių indeksui Stoxx Europe 600 išlaikant 0,1 proc. teigiamą pokytį.

Svarbesnių makroekonominių naujienų Europoje skelbiama nebuvo, o už Atlanto paaiškėjo, kad savaitinis JAV bedarbių paraiškų skaičius buvo mažesnis nei savaitę prieš, rodikliui pasiekiant 268 tūkst. (prognozė 275 tūkst.; buvusi reikšmė 278 tūkst.). Taip pat šalyje buvo paskelbta, kad preliminarios balandžio mėnesio ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų apimtys gerokai viršijo prognozes ir kilo 3,4 proc. (prognozė +0,5 proc.), kai prieš tai mėnesį šis rodiklis sudarė 1,9 proc. augimą. Šiandien investuotojų dėmesys taip pat bus sukoncentruotas į JAV, kur bus paskelbtas patikslintas JAV pirmojo ketvirčio BVP (prognozė 0,9 proc.; buvusi reikšmė 0,5 proc.), patikslintas šalies asmeninio vartojimo išlaidų pasikeitimas (prognozė 2,1 proc.; buvusi reikšmė 1,9 proc.) bei Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimas esama šalies ekonomikos padėtimi (prognozės 95,4; buvusi reikšmė 95,8).

Valiutų rinkos

Ketvirtadienį EUR/USD valiutų kursas kilo 0,35 proc. iki 1,1194 lygio, o šiandien pastarojo vertė yra nežymiai sumažėjusi ir ieško krypties ties 1,1192 riba (09:30 val.). Aktyvesnių svyravimų šia valiutų pora galime sulaukti skelbiant JAV makroekonominius duomenis bei vykstant FED‘o prezidentės konferencijai (20:15 val.), kurios metu investuotojai tikėsis išgirsti papildomos informacijos apie tikėtinus centrinio banko veiksmus artimiausiame sustikime.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną prekybos aktyvumas Baltijos akcijų rinkose viršijo 774,6 tūkst. eurų, investuotojams aktyviausiai keičiantis „LHV Group“ (apyvarta 271,08 tūkst. eurų) ir „Šiaulių bankas“ (apyvarta 140,9 tūkst. eurų) akcijomis, pastarųjų vertėms atitinkamai pakylant 2,92 proc. ir 1,21 proc. Prekybos sesijos pradžioje paskelbti „Olainfarm“ bendrovės veiklos planai nepritraukė investuotojų dėmesio, akcijos vertei išliekant nepakitusiai ties 7,7 euro ir investuotojams perleidžiant akcijų už 9,5 tūkst. eurų. „Panevėžio statybos trestas“ (+1,08 proc.; apyvarta 9,5 tūkst. eurų) vakar išplatino informacija apie naujai pasirašytą sutartį dėl rekonstrukcijos ir restauravimo darbų, kurių vertė 15,52 mln. eurų. Penktadienį ryte „Litgrid“ paskelbė, kad grupės pajamos per pirmąjį šių metų ketvirtį augo 63 proc., o pelnas pasiekė 4,9 mln. eurų, kai praėjusių metų atitinkamą laikotarpį pelnas apsistojo ties 2,0 mln. eurų. Pranešime nurodoma, kad šiuos rezultatus didžiąja dalimi lėmė išaugusios perdavimo paslaugos ir tarptautinių jungčių perkrovų pajamos. Taip pat ryte „Latvijas Gaze“ nurodė, kad bendrovės bendros pajamos per pirmąjį šių metų ketvirtį susitraukė 3,3 proc., tačiau laikotarpio pelnas šoktelėjo net 40,3 proc., lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. „Latvijas kugnieciba“ paskelbė, kad per pirmąjį ketvirtį pajamų augimas sudarė 14,4 proc. augimą, o grynasis pelnas šoktelėjo 37,9 proc., lyginant su 2015 metų pirmuoju ketvirčiu. „Grindeks“ penktadienį yra numačiusi paskelbti tarpinę pirmojo ketvirčio veiklos informaciją.
 
Dar nėra komentarų