Rusai galėjo patys įsigyti savo euroobligacijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-25 18:00 Komentarai: (0)
Rusija paskelbė, kad pirmą kart nuo pat 2013 metų išplatino savo valstybines euroobligacijas. Tačiau kai kurie rinkos ekspertai tuo abejoja ir spėja, kad jų užsienyje galėjo įsigyti patys rusai.

Rusijos Finansų ministras Anton Siluanov paskelbė, kad užsienio investuotojai šalies išleistų skolos vertybinių popierių įsigijo už 1,2 mlrd. dolerių, na o likusias obligacijas už 550 mln. dolerių įsigijo Rusijoje veikiantys nevalstybiniai bankai.

Rusijos Finansų ministerijos atstovas atsakingas už skolos vertybinius popierius atskleidė, kad užsienio pirkėjai daugiausiai pirkę šios šalies obligacijų buvo iš Didžiosios Britanijos.

Pinigų valdytojas iš Standard Life Investment įsikūrusio Londone Kieran Curtis mano, kad faktiniai Rusijos euroobligacijų užsienio pirkėjai galėjo būti Rusijos investuotojai, kurie veikia už šios šalies ribų.

„Už Rusijos ribų yra daug rusiškų pinigų, todėl jei nori pasakyti, kad pardavei užsienyje, gali juos tiesiog išnaudoti. Užsienio investuotojams svarbiausia buvo likvidumas, nes yra visiškai neaišku, kiek daug rinkos formuotojų bus antrinėje rinkoje“ - pastebėjo Kieran Curtis.

Nebuvo nei vieno iš Europoje veikiančių didžiausių kliringo namų, kurie nuspręstų dalyvauti prekyboje obligacijomis, kurias siūlo Rusija.
 
Dar nėra komentarų