Brexit kainuos milijardus prekybos tarifų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-25 16:57 Komentarai: (0)
Pasitraukimas iš Europos sąjungos struktūrų britų vartotojams per metus papildomų importo muitų forma kainuos mažiausiai devynis milijardus svarų, tikina Pasaulio prekybos organizacijos vadovas Roberto Azevedo.

Be to, kaip jis pabrėžia, dėl Brexit labai nukentėtų britų eksportas, kuris būtų apkrautas 5,5 milijardų svarų vertės papildomais tarifais.

Minimos Pasaulio prekybos organizacijos nuomone, Brexit reikštų, jog reikėtų persiderėti dėl prekybos sąlygų su 161 šios organizacijos nare, o tuo pačiu Didžioji Britanija prarastų žemus tarifus arba be muitį patekimą į penkiasdešimt aštuonias šalis, kurioms taikomos trisdešimt šešios prekybos sutartys su Europos sąjungą.

„Tai labai sunkus ir sudėtingas uždavinys derėtis. Ir taip pat reikalauja daug laiko. Be to, tai ne visuomet atneša laukiamų rezultatų, nes kiekviena šalis turi skirtingus prioritetus“ - paaiškino Roberto Azevedo.

Tuo pačiu Pasaulio prekybos organizacijos vadovas mano, kad Jungtinė Karalystė gali tiesiog pašalinti visas prekybos kliūtis bei padaryti savo ekonomiką be muitų, tačiau tai mažai tikėtina.
 
Dar nėra komentarų