M.Faber: laikas pirkti su žaliavomis susijusių bendrovių akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-25 02:08 Komentarai: (0)
Žinomas ekonomistas ir finansų rinkų žinovas Marc Faber pareiškė, jog jis teigiamai vertina žaliavų kasybos bei naftos ir dujų bendrovių akcijas nepaisant jo gerai žinomo bendro neigiamo požiūrio.

„Kai kurie depresuoti sektoriai rodo esminių dugnų požymius. Aš vis dar neigiamai vertinu akcijas, bet aš įžvelgiu dar didesnį pinigų spausdinimą ateityje, ir tai kilstelės kai kuriuos sektorius“ - sakė jis.

Minimas specialistas teigiama vertina su žaliavomis susijusių bendrovių akcijas todėl, nes jei valiutos dar labiau nuvertės, tuomet auksas ir kitos žaliavos gali susilaukti papildomos paklausos iš tų, kurie tikisi jas panaudoti kaip vertės kaupimo priemonę.

„Patraukliausias turtas mano nuomone yra su auksu susijusių ir naftos bei dujų bendrovių akcijos. Aš vis dar manau, kad jos turi didelį potencialą kilti šiais metais“ - teigė Marc Faber.

„Jūs turite būti diversifikuoti. Turėjimas nekilnojamo turto turi prasmę, turėjimas kelių bendrovių akcijų turi prasmę, turėjimas šiek tiek pinigų ir obligacijų tikriausiai turi prasmę, be to, turi prasmę ir turėjimas šiek tiek vertingųjų metalų“ - reziumavo žinomas ekonomistas ir finansų rinkų žinovas Marc Faber.
 
Dar nėra komentarų