Savaitei įsibėgėjus akcijų rinkos dalyvių nuotaika išlieka prasta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2016-05-05 10:45 Komentarai: (2)
Akcijų indeksai JAV ir Europoje nusidažė raudona spalva. S&P500 ir DOW JONES indeksų reikšmės atitinkamai krito 0,59 proc. ir 0,56 proc., EURO STOXX 50 beveik 1,2 procento. Iš pesimizmo Azijos biržos neišsivaduoja jau septintą prekybos sesiją iš eilės, o pagrindine tokių nuotaikų priežastimi yra įvardijamas nerimas dėl globalios ekonomikos augimo perspektyvų.

Valiutų rinkose EUR/USD kursas smuktelėjo žemiau 1,15 JAV dolerio už eurą ribos. Priminsime, kad FED atstovai Atlantos ir San Francisko bankuose dar šią savaitę pažymėjo, kad palūkanų normų padidinimo scenarijus birželį yra tikėtinas. Rytoj bus skelbiami svarbūs JAV darbo rinkos duomenys. Prognozuojama, kad balandį privačiame sektoriuje buvo sukurta 200 tūkst. naujų darbo vietų, o nedarbo lygis mažės nuo 5 proc. iki 4,9 procento. Lūkesčius viršijusi ataskaita neabejotinai pagyvins rinkos dalyvių kalbas apie palūkanų kėlimo galimybę jau šią vasarą, padidės ir bendras investuotojų aktyvumas.

Vienas didžiausių investicinių bankų pasaulyje ,,Goldman Sachs” pakeitė Honkongo nekilnojamo turto rinkos perspektyvą iš palankios į neutralią. Dėl ekonomikos augimo neapibrėžtumo, didėsiančių bazinių palūkanų normų ir horizonte nenusimatančių prekybos nekilnojamuoju turto švelninimo priemonių, bankas iki 2018 metų prognozuoja žemesnes prekybos apimtis ir 20 proc. kainos kritimą.

Baltijos šalių biržose investuotojų nuotaika suprastėjo, o aktyvumas smuko (OMXV -0,11 proc., OMXT -0,20 proc., OMXBB -0,23 procento). Daugiausiai sandorių buvo sudaryta prekyboje „Klaipėdos naftos“ (-0,83 proc.) akcijomis. Jau penktadienį bendrovė planuoja skelbti balandžio mėnesio krovos ir pardavimo duomenis, taip pat tai bus paskutinė diena, kada įsigijus akcijų vis dar priklausys teisė į 0,046 euro dividendus (pajamingumas 9,6 procento). Talino biržoje daugiausiai dėmesio teko „Silvano Fashion Group“ (+0,59 proc.) akcijoms. Bendrovės valdyba balandžio 29 d. skelbtoje metinėje ataskaitoje pateikė siūlymą mokėti 0,15 euro dividendus. Nors bendrovė išgyvena ne pačius geriausius laikus, ji pernai sugebėjo optimizuoti savo veiklą ir uždirbti daugiau pelno – gauta 10,4 mln. eurų grynojo pelno arba 14,5 proc. daugiau nei užpernai. Galima pasidžiaugti, kad didesnis pelnas leido padidinti ir dividendų dydį – pernai bendrovė mokėjo 0,10 euro dividendus.

Primename, kad šiandien Baltijos šalių biržose prekyba nevyks.
 
1.   Parašė araneo   2016-05-05 11:17  

"Talino biržoje daugiausiai dėmesio teko „Silvano Fashion Group“ (+0,59 proc.) akcijoms. Bendrovės valdyba balandžio 29 d. skelbtoje metinėje ataskaitoje pateikė siūlymą mokėti 0,15 euro dividendus."
Hmm, kurioje vietoje tai matyti ?

 
2.   Parašė Tadas378   2016-05-06 02:28  

araneo, pačiam gale ataskaitos pridėtas nuskanuotas lapas su siūlomais dividendais. Aš irgi pradžioje neradau