B.Gross: pinigai iš sraigtasparnio po metų ar dviejų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-04 17:51 Komentarai: (0)
Žinomas investuotojas ir finansų rinkų specialistas Bill Gross juokauja, kad kiti esminiai veiksmai Amerikos monetarinės ir fiskalinės politikos srityje siekiant stimuliuoti ekonomiką turėtų apimti ir „pinigų mėtymą iš sraigtasparnio”.

Savo naujausioje ataskaitoje Janus Capital Group aktyvų valdytojas pabrėžia, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas ir šalies Iždo departamentas turėtų nuspręsti atlikti dar vieną kiekybinį pinigų politikos švelninimą (QE), t.y. trilijono dolerių atspausdinimą, kuris būtų skirtas ekonomikos skatinimui.

Jis atkreipė dėmesį, kad tiek Amerikos Centrinis bankas, tiek Japonijos bankas, Europos Centrinis bankas ir Anglijos bankas per pastaruosius šešerius metus pirko šalių valstybines obligacijas ir suteikė šalių valdžioms lėšų išlaidoms tuo metu, kai bendra situacija blogėjo.

Bill Gross yra įsitikinęs, kad Centriniai bankai ateityje panaudodami kiekybinio švelninimo programą (QE) spausdins dar daugiau pinigų. Anot jo, po metų arba daugiau to galime sulaukti ir Amerikoje. Minimas investuotojas prognozuoja, kad Centriniai bankai, net nepaisant savo nenoro, turės priimti savo antraeilį vaidmenį fiskalinėje politikoje.

„Pinigai iš sraigtasparnio” leis šalių vyriausybėms susitelkti ties infrastruktūros projektais, sveikatos apsauga bei ties visuotinio pajamų mokesčio įvedimu.

Bill Gross prognozuoja, kad dėl minėtų pokyčių žemos palūkanų normos bus išlaikytos ilgesnį laiką, be to, bus išlaikytos dirbtinai padidintos aktyvų vertės. Jo nuomone, investuotojai turėtų pasitenkinti žema bei vienaženklia investicijų grąža.
 
Dar nėra komentarų