JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-05-04 15:50 Komentarai: (0)
Vyraujančias korekcines nuotaikas dar gali pakeisti skelbiami Tesla Motors, Kraft Heinz, Time Warner ir kitų įmonių ketvirtiniai pasiekimai.



Vakar JAV akcijų indeksus slėgė korekcinės nuotaikos. Vienus didžiausių kritimų dėl smukusios naftos kainos fiksavo energetikos sektoriaus bendrovės, o jas apimančio ETF fondo Energy Select Sector SPDR (XLE) akcijų kaina vakar sumenko apytiksliai 2,4%.

Azijoje akcijų indeksai krito, tačiau dėl išeiginių Japonijos akcijų birža buvo uždaryta ir joje prekyba bus atnaujinta tik penktadienį. Šanchajaus akcijų biržos indeksas Shanghai Composite šiandien nežymiai sumenko ir nesugebėjo išsilaikyti virš psichologiškai svarbios 3000 punktų ribos, kurią dienos metu buvo kirtęs. Nuo metų pradžios šio indekso vertė sumenko daugiau nei 15%, investuotojams baiminantis lėtėjančio šalies ekonomikos augimo.

Europoje akcijų indeksai krenta. Royal Dutch Shell (RDSA) praneštas ketvirtinis pelnas pranoko analitikų lūkesčius. Įmonės direktorius tikisi, jog jo sprendimas už apytiksliai 52 mlrd. USD įsigyti naftos ir dujų gavybos bendrovę BG Group leis įmonei įveikti žemos naftos kainos keliamas problemas ir ženkliai pasipelnyti, kai naftos kaina atšoks į viršų. Be to, direktorius mažino išlaidas ir darbuotojų skaičių bei kitais būdais gerino veiklos efektyvumą. Įmonės akcijų kaina Amsterdamo ir Londono biržose šiandien krenta apie 1,8%.

Šiandien paskelbti JAV prekybos duomenys parodė dėl ženkliai susitraukusio importo mažėjusį prekybos balanso deficitą. Paskelbta JAV užimtųjų skaičiaus prognozė nuvylė ir indikavo, jog užimtųjų skaičius balandžio mėn. išaugo mažiau nei laukta. Taip pat šiandien pasirodys naujausias šalies paslaugų sektoriaus pirkimų vadybininkų indeksas ir bus paskelbti gamyklų užsakymų bei naftos atsargų duomenys. Nepaisant to, didžiausio dėmesio šią savaitę sulauks penktadienį pasirodysiantys svarbūs JAV darbo rinkos duomenys, nuo kurių dalinai priklauso JAV centrinio banko vykdoma monetarinė politika.

Tarptautinės kalnakasybos bendrovės BHP Billiton (BLT, BHP) akcijų kaina Londono biržoje nukrito apie 7% po to, kai Brazilija pateikė 155 mlrd. Brazilijos realų (~44 mlrd. USD) vertės ieškinį BHP Billiton bei Vale (VALE) bendrovėms. Šis ieškinys yra susijęs su praėjusių metų lapkričio mėn. šalyje sugriuvusia užtvanka ir to padariniais. Dėl šios katastrofos kaltinama geležies rūdos kasykla.

WTI tipo naftos kaina kyla po to, kai vakar ženkliai krito ir vieno žaliavos barelio kaina rinkoje sumenko iki 44 USD. Šiuo metu vieną eurą galima iškeisti į 1 JAV dolerį ir beveik 15 centų, kai vakar EUR/USD kursas buvo trumpam pakilęs virš 1,1600 ribos. Aukso kaina yra krenta ir siekia apie 1 278 USD už Trojos unciją.

 
Dar nėra komentarų