Pablogėjo Deutsche Bank veiklos rezultatai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-04-28 13:00 Komentarai: (0)
Didžiausias Vokietijos ir vienas iš didžiausių Europoje bankų Deutsche Bank, kuris šiuo metu aktyviai pertvarko savo veiklą ir atsisako kai kurių veiklų bei atleidžia darbuotojus, kad taip sumažintų išlaidas, pristatė savo pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo, tiesa, bankui vis dėl to pavyko uždirbti pelno, nors lauka, jog jo veikla bus nuostolinga. Šiandieninės prekybos metu jo akcijos brangsta: Deutsche Bank 17,35 (3,65%).

Per pirmą šių metų ketvirtį didžiausiam Vokietijos bankui pavyko uždirbti 236 mln. eurų grynojo pelno, kai laukta, jog veikla bus nuostolinga ir nuostolis remiantis analitikų prognozių vidurkiais sieks 484,3 mln. eurų.

Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas susitraukė 57,8 procento, o per paskutinį praėjusių metų ketvirtį dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų Deutsche Bank grynasis nuostolis siekė 2,125 mlrd. eurų.

Minimo banko grynosios pajamos per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 8,068 mlrd. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 22,2 procento mažiau, tuo tarpu lyginant su ketvirtu praėjusių metų ketvirčiu, jos paaugo daugiau nei penktadaliu.

Blogų paskolų dalis per praėjusį ketvirtį siekė 304 mln. eurų, ketvirtį prieš tai sudarė 380 mln. eurų, o prieš metus siekė 218 mln. eurų.

Banko vadovybė ir toliau planuoja pertvarkyti veiklą, tad ir vėl bus vienkartinio pobūdžio išlaidų, be to, gali būti papildomų teisinių išlaidų. Atsižvelgiant į tai neatmetama, kad šiais metais banko veikla, po to, kai praėjusiais metais buvo patirtas rekordinis nuostolis, ir vėl bus nuostolinga.

Nuo šių metų pradžios Deutsche Bank banko akcijos atpigo kiek daugiau nei ketvirtadaliu, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito 42 procentais. Palyginimui, DAX indekso vertė atitinkamai smuko 5,4 procento ir keturiolika procentų.
 
Dar nėra komentarų