P.Schiff: Fed turi kapituliuoti arba meškos bus žiaurios

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-02-12 02:05 Komentarai: (1)
Amerikos akcijų rinka leidžiasi vis žemiau, na o investuotojai vis aktyviau spėlioja, kur ji galėtų judėti toliau. Ir nors daugelis dėl šio nuosmukio kaltina naftos kainų kritimą ir nežinomybę dėl Kinijos ekonomikos, vienas iš didžiausių Fed kritikų Peter Schiff tvirtina, kad atsakomybė visų pirma tenka Amerikos Centrinio banko vadovei Janet Yellen.

„Nebent Fed kapitaliuos, nes kitaip meškų rinka bus žiauri“ - tiesiai šviesiai rėžė jis.

„Ko mums reikia norint sustabdyti šią meškų rinką - tai pilnos apimties kiekybinio švelninimo iš Amerikos Federalinio Rezervų banko. Kiekvieną kart kai nuo 2008 metų rinkoje būdavo korekcija, tai visuomet būdavo Fed, kuris nustatydavo dugną“ - sakė Peter Schiff.

„Fed sumažindamas palūkanas arba pradėdamas įgyvendinti kiekybinį švelninimą (QE) ar grasindamas, jog pradės įgyvendinti dar vieną QE etapą, visuomet išgelbėdavo rinką. Taigi, jie turės duoti Volstrito norimą narkotikų dozę“ - pridėjo jis.

Minimas specialistas tvirtina, jog Amerikos Centrinis bankas savo veiksmais turėjo šalies ekonomikai griaunamąjį poveikį. Anot jo, jei nebus pokyčių monetarinėje politikoje, Amerika išliks recesijoje, o akcijos ir toliau pigs.

„Manau, kad burbulas jau sprogo. Klausimas yra, ar Fed ketina jį atgal užpildyti oru prieš tai, kai per daug jo išeis. Tai yra rinkimų metai, o Janet Yellen su rinkomis žaidžia pavojingą žaidimą“ - tikino Peter Schiff.

„Vienintelis klausimas dabar yra kiek ilgai Fed lauks prieš tai kai duos ženklą, jog palūkanos nekils ir tada jas sumažins iki nulio, pradės įgyvendinti ketvirtąją kiekybinio švelninimo programą (QE4) ir tada sumažins palūkanas iki neigiamo lygio“ - teigė jis.

Tuo pačiu Peter Schiff ir toliau prognozuoja, kad su laiku aukso kaina pašoks iki penkių tūkstančių dolerių.

„Nuo tos dienos kai Fed padidino palūkanas, auksas jau pabrango 200 dolerių. Auksas dabar turi panaikinti per pastaruosius trejus metus buvusius praradimus, nes visi jie buvo grindžiami fantazijomis apie realų Amerikos ekonomikos atsigavimą. Aš manau, kad mes pakilsime kur kas aukščiau“ - prognozuoja minimas finansų rinkų specialistas, anot kurio, auksas šiais metais pabrangs iki 1300 dolerių už unciją.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,ekonomika,finansai)

2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Mažmeninė prekyba JAV augo sparčiau nei laukta
2024-04-15 » Goldman Sachs nudžiugino
2024-04-15 » Europoje pramonė augo, o Lietuvoje smuktelėjo
2024-04-12 » Didžiausias JAV bankas pozityviai pradėjo veiklos rezultatų skelbimo sezoną
2024-04-12 » Infliacija šiais metais sumažės, bet nebus įveikta
2024-04-11 » ECB penktą kartą iš eilės nepakeitė palūkanų, bet jau buvo norinčių jas mažinti

 
1.   Parašė magnat   2016-02-12 14:22  

Greičiau daryite krizę, kiek galima nervus tampyti?