Deutsche Bank ralis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-02-10 15:28 Komentarai: (0)
Šiandien didžiausio Vokietijos banko Deutsche Bank akcijos atsidūrė investuotojų dėmesio centre. Po pasirodžiusios informacijos, kad šis bankas ketina supirkinėti savo obligacijas, jo akcijų kaina šoktelėjo labiausiai nuo pat 2011 metų spalio mėnesio.

Prieš tai Deutsche Bank banko akcijos investuotojams nerimaujant dėl jo finansinės būklės, pastebimai pigo. Gandai apie tai, kad šio banko balanse realiai yra didžiulė skylė, sklando jau gan seniai. Tad šio banko atstovų sprendimas supirkti kai kurias savo obligacijas turėtų bent kuriam laikui nuraminti investuotojus.

Tiesa, kaip skelbia naujienų agentūra Bloomberg, kuri remiasi anoniminiais šaltiniais, bankas nesiruošia išpirkinėti pačių rizikingiausių savo išleistų skolos vertybinių popierių.

Deutsche Bank banko vadovas John Cryan užsibrėžė sau tikslą nuraminti investuotojus po to, kai pirmadienį šio banko rinkos vertė susitraukė net beveik dviem milijardais eurų.

„Deutsche Bank išlieka absoliučiai kietas kaip uola. Mes norime išsklaidyti netikrumą tarp darbuotojų bei finansų rinkoje. Mes ir vėl norime būti labiausiai gerbiama finansinių paslaugų teikėja Vokietijoje, bankas numeris vienas kompanijoms ir institucijoms visoje Europoje bei geriausias užsienio bankas Amerikoje ir Azijoje“ - laiške skirtame šio banko darbuotojams rašė John Cryan.

Priminsime, kad šis bankas itin nuvylė, kai paskelbė savo praėjusių metų veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog dėl vienkartinių išlaidų ir nurašymų jis patyrė net 6,8 mlrd. eurų nuostolius.

Po pietų Frankfurto biržoje Deutsche Bank akcijų kaina buvo pašokusi net virš trylikos procentų iki 14,98 eurų. Nuo šių metų pradžios jo akcijos jau atpigo apie keturiasdešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė susitraukė apie penkiasdešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų