JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-02-05 15:09 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos yra linkusios kilti, investuotojams laukiant svarbių darbo rinkos rodiklių.



Vakar JAV akcijų indeksai fiksavo nedidelius verčių augimus. Mažmenininko Kohl‘s (KSS) akcijų kaina sumenko 19% po to, kai įmonė ne tik pranešė prastesnius nei laukta ketvirtinius rezultatus, bet ir apkarpė visų metų pelno prognozę. Didelio investuotojų dėmesio vakar sulaukė profesionalams skirto socialinio tinklo savininkės LinkedIn (LNKD) akcijų kaina, kuri poprekybinės sesijos metu smuko net 29% iki 3 metų žemumų. Investuotojai reagavo į paskelbtas prastesnes nei tikėtasi pirmo šių metų ketvirčio pardavimų bei pelno prognozes. Taip pat investuotojus neramina ženklai, jog socialinio tinklo LinkedIn augimas lėtėja.

Šiandien Japonijos Nikkei 225 ir Kinijos CSI 300 indeksai krito, tačiau Honkongo Hang Seng, P. Korėjos Kospi ir Indijos Sensex augo. Kitą savaitę dėl švenčiamos Kinų naujųjų metų šventės Azijos rinkose aktyvumas turėtų būti gerokai sumažėjęs. Vietinės Kinijos akcijų biržos bus uždarytos visą savaitę ir prekyba jose bus atnaujinta tik vasario 15 d. Taip pat visą savaitę neveiks ir Taivano birža. Tuo tarpu Honkongo biržoje prekyba akcijomis prasidės jau ketvirtadienį (vasario 11 d.).

Europos akcijų indeksai yra linkę kilti. BNP Paribas (BNP) akcijų kaina Paryžiaus biržoje šoktelėjo apie 5% po to, kai bankas pakėlė išmokamų dividendų dydį ir pranešė, jog pertvarkys veiklą ir taip sumažins išlaidas. Sunkvežimių gamintojos Volvo (VOLVB) akcijų kaina Stokholmo biržoje kyla apie 2% po to, kai įmonės pelnas, pakor. vienkartinių veiksnių, siekė 5,38 mlrd. Švedijos kronų, kai praėjusias metais tuo pat metu įmonės veikla buvo nuostolinga. Tačiau įmonė užsiminė, jog svarbioje Š. Amerikos rinkoje šiais metais tikisi parduoti 7% mažiau sunkvežimių dėl sumenkusios jų paklausos.

Šiandien rinkos dalyvių dėmesys nukryps į sausio mėn. JAV nedarbo lygį ir užimtųjų, išsk. žemės ūkio sektorių, skaičių. Be to, bus paskelbtas ir gruodžio mėn. šalies prekybos balansas. Kitos savaitės pradžioje reikšmingų JAV ekonomikos rodiklių nebus skelbiama. Antroje savaitės pusėje lauksime JAV centrinio banko vadovės kalbų, o penktadienį sužinosime naujausius JAV mažmeninių pardavimų duomenis.

WTI tipo naftos kaina šiandien yra linkusi kilti ir šiuo metu svyruoja apie 32 USD už barelį. Šiandien skelbiami svarbūs JAV darbo rinkos ir prekybos rodikliai paskatins prognozes, susijusias su JAV centrinio banko vykdoma monetarine politika. O tai gali lemti didesnius aukso bei valiutų kursų svyravimus. Šiuo metu aukso kaina yra linkusi kilti ir yra arti 1 160 USD už Trojos unciją, o euras yra linkęs silpnėti JAV dolerio atžvilgiu po to, kai per 5 dienas EUR/USD kursas pakilo apie 3,3%.

 
Dar nėra komentarų