JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-02-04 16:12 Komentarai: (0)
Šiandien investuotojai vertina ConocoPhillips bei Philip Morris ketvirtinius pasiekimus ir laukia LinkedIn, Symantec, News Corp. ir kitų bendrovių rezultatų.



Vakar rinkos dalyvių nuotaikos prekybos sesijos pabaigoje gerėjo ir S&P 500 akcijų indeksas fiksavo augimą, tačiau Nasdaq Composite taip ir nesugebėjo iškopti į teigiamą teritoriją. Ketvirtinius nuostolius paskelbusios Cadbury, Milka, Belvita, Philadelphia ir kitų žinomų prekių ženklų savininkės Mondelez (MDLZ) akcijų kaina smuko beveik 6,5%. Įmonės rezultatai buvo paveikti vienkartinių nuostolių, susijusių su veiklos sunkumais Venesueloje. Be to, įmonė yra neigiamai paveikta stiprėjusio JAV dolerio ir augančios JAV bei Europos vartotojų tendencijos vengti perdirbto maisto. Nuo metų pradžios MDLZ akcijų kaina sumenko apie 13%.

Kinijos CSI 300 indeksas šiandien kilo 1,2%, šalies centriniam bankui ir toliau įliejant lėšų į rinką, kad prieš savaitę truksiančias šventes būtų išvengta likvidumo problemų. Kinų naujųjų metų šventė šalyje prasidės vasario 8 dieną ir vietinėse akcijų biržose prekyba bus atnaujinta tik vasario 15 d.

Europos akcijų indeksai nerodo vieningos krypties, investuotojams reaguojant į paskelbtus įmonių ketvirtinius pasiekimus. Finansų sektoriaus atstovės rezultatams pranokus lūkesčius ING Groep (INGA) akcijų kaina Amsterdamo biržoje šoktelėjo 8%. Tačiau teisinių išlaidų slegiamas bankas Credit Suisse (CSGN) pranešė ketvirtinį nuostolį ir banko akcijų kaina Šveicarijos biržoje smuko apie 12%. Optimistiškų investuotojų nuotaikų nesumažino naujienos, jog Europos Komisija šiandien apkarpė šių metų euro zonos BVP augimo prognozę nuo 1,8% iki 1,7%, o infliacijos prognozė buvo sumažinta per pusę iki 0,5%.

Šiandien Anglijos centrinis bankas nepakeitė bazinės palūkanų normos, kuri išliko ties 0,5%. Taip pat nebuvo pakeista ir vykdoma obligacijų supirkimo programa. Centrinis bankas sumažino šių metų šalies ekonomikos augimo prognozę nuo 2,5% iki 2,2%. Be to, bankas prognozuoja, jog infliacija pasieks ir pranoks nustatytą 2% tikslą 2018 m. pirmą ketvirtį. Šiandien lauksime JAV gamyklų užsakymų, kurie leidžia geriau įvertinti gamintojų aktyvumą. Rytoj visų dėmesys nukryps į naujausius JAV prekybos ir darbo rinkos duomenis.

Vakar žiniasklaidoje pasirodė naujienos, jog Kinijoje buvo siekta įsilaužti į Alibaba (BABA) priklausiančios elektroninės parduotuvės Taobao klientų sąskaitas. Teigiama, jog ketinta pasisavinti apie 20 mln. Taobao klientų duomenis. Alibaba atstovas spaudai pranešė, jog ataka buvo iškart pastebėta ir jos paliestų vartotojų buvo paprašyta pakeisti slaptažodžius. Be to, Alibaba atstovas pabrėžė, jog į Alibaba sistemas dar niekam nepavyko įsilaužti. Nepaisant to, vakar BABA akcijų kaina JAV akcijų biržose krito apie 2,5%.

WTI tipo naftos kaina svyruoja apie 32 USD už barelį. Aukso kaina kyla į viršų. EUR/USD kursas šiandien tęsia vakarykštį šoktelėjimą į viršų. Per pastarąsias 5 darbo dienas euras JAV dolerio atžvilgiu brango apytiksliai 2,5%. Manoma, jog vakarykštį JAV dolerio pigimą lėmė paskelbti prastesni nei tikėtasi JAV ekonomikos rodikliai, kurie didina tikimybę, jog šalies centrinis bankas gali susilaikyti nuo tolimesnio bazinės palūkanų normos kėlimo.

 
Dar nėra komentarų