Verslo ir rinkų naujienos » Goldman Sachs prognozuoja, jog euras silpnės sparčiau


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2016-01-22 13:42.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=22547


Investicinio banko Goldman Sachs specialistai praėjus šešioms savaitėms nutarė pakeisti savo anksčiau skelbtą euro ir dolerio kurso prognozę artimiausiems dvylikai mėnesių.

Dabar jie prognozuoja, kad mūsų valiuta dolerio atžvilgiu silpnės sparčiau. Anot jų, per artimiausius dvylika mėnesių euras Amerikos valiutos atžvilgiu susilpnės iki 0,95 dolerių už vieną eurą.

Tuo tarpu prieš mažiau nei du mėnesius analitikai, kuriems vadovauja valiutų strategas Robin Brooks, tikino, kad 2016 metų pabaigoje bus pasiektas euro ir dolerio paritetas, t.y. už vieną eurą bus mokama po vieną dolerį.

Goldman Sachs banko atstovai paaiškino, jog savo prognozę pakoregavo atsižvelgę į pasikeitusias aplinkybes. Jie atkreipia dėmesį, kad po naujausių Europos Centrinio banko vadovo deklaracijų, spartesnio euro silpnėjimo perspektyva atrodo esanti labiau įtikinama.

Minimo banko specialistai prognozuoja, kad po trijų mėnesių už vieną eurą rinkoje bus mokama po 1,04 dolerius, po šešių mėnesių - po vieną dolerį, na o po dvylikos mėnesių, kaip buvo minėta, euro vertė dolerio atžvilgiu nusmuks žemiau pariteto, t.y. iki 0,95 dolerių už vieną eurą.

Tuo tarpu anksčiau, t.y. gruodžio septinta dieną buvo prognozuojama, kad po trijų mėnesių euro ir dolerio kursas sieks 1,07 dolerius už eurą, po šešių - 1,05 doleriai už eurą, na o po dvylikos mėnesių turėjo būti pasiektas paritetas.

Remiantis šešiasdešimties analitikų prognozių mediana, šių metų pabaigoje už vieną eurą rinkoje buvo mokama po 1,05 dolerius.

Šiandien apie pietus euro ir dolerio kursas rinkoje siekė 1.0827 dolerius už eurą, arba 0,41 procento mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Nuo šių metų pradžios mūsų valiuta Amerikos valiutos atžvilgiu atpigo 0,3 procento, o per pastaruosius vienerius metus - apie penkis procentus.