JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2015-11-27 16:03 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos nerodo aiškios krypties, vyraujant mažam investuotojų aktyvumui.



Vakar JAV akcijų biržos buvo uždarytos, kadangi šalyje buvo švenčiama Padėkos diena, o šiandien bus sutrumpinta prekybos sesija ir akcijų biržos užsidarys 20:00 val. Lietuvos laiku.

Azijoje akcijų indeksai šiandien krito, o vieną didžiausių nuosmukių fiksavo Kinijos CSI 300 indeksas, kurio vertė mažėjo apie 5,4% po to, kai vienos didžiausių finansų tarpininkių Citic Securities (600030) ir Guosen Securities (002736) tapo priežiūros institucijų taikiniais, kadangi teigiama, kad buvo pažeistos prekybos taisyklės. Šių bendrovių akcijų kainos Šanchajaus biržoje fiksavo maksimalius 10% dienos kritimus.

Europoje akcijų indeksai nusidažė raudona spalva. Tačiau kitą savaitę investuotojai laukis ECB sprendimų dėl bazinės palūkanų normos ir obligacijų supirkimo programos. Tikimasi, jog centrinis bankas imsis papildomų regiono ekonomikos skatinimo priemonių.

Šiandien žiniasklaidoje pasirodė nepatvirtintos naujienos, jog sveikatos apsaugos sektoriaus atstovė Merck (MRK) ketina parduoti vaistų nuo alergijos dukterinę bendrovę, už kurią tikisi gauti apie 600 mln. EUR. Šios lėšos bus panaudotos skolų mažinimui.

Šiuo metu rinkos dalyvių žvilgsniai nukrypo į mažmenininkus, kadangi šiandien vyksta „Juodojo penktadienio“ išpardavimai, o pirmadienį pirkėjai skubės į elektronines parduotuves, kadangi bus rengiami „Kibernetinio pirmadienio“ išpardavimai. Pirmadienį taip pat lauksime JAV pramonės ir NT rinkos rodiklių, o antradienį akcijų rinkas išjudins Kinijos pramonės ir paslaugų sektorių pirkimų vadybininkų indeksai. Ketvirtadienį ECB praneš sprendimą dėl bazinės palūkanų normos ir vykdomos monetarinės politikos, o savaitės pabaigoje bus paskelbti naujausi JAV prekybos ir darbo rinkos duomenys.

WTI tipo naftos kaina krenta ir šiuo metu siekia apie 42,3 USD už barelį. Kitos savaitės pabaigoje vyks OPEC narių susitikimas, kurio metu yra nustatomas naftos gavybos tikslas. Manoma, jog pagrindinės OPEC narės nenorės mažinti naftos gavybos tikslo, kadangi sieks išlaikyti turimas rinkos dalis. Tačiau mažesnės OPEC narės dėl tokios politikos susiduria su sunkumais. Aukso kaina krenta ir šiuo metu svyruoja ties 1 056 USD už Trojos unciją, o EUR/USD kursas ir toliau krenta.

 
Dar nėra komentarų