Verslo ABC: Dešimt žingsnių pradedant smulkųjį verslą

» Straipsniai » Verslas
Ženkite žingsnis po žingsnio link savo nuosavo smulkiojo verslo.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2015-11-14 03:05 Komentarai: (0)
Sprendimas pradėti verslą gali būti vienas iš svarbiausių ir labiausiai įkvepiančių jūsų gyvenime. Tačiau yra daug svarbių aspektų ir skirtingų elementų, kuriuos būtina apsvarstyti. Šįkart Verslo ABC rubrikoje, kuri yra skirta skatinti verslumą mūsų šalyje, pristatome dešimt pagrindinių žingsnių, kuriuos reikia žengti norint sėkmingai pradėti smulkųjį verslą.

Ženkite žingsnis po žingsnio link savo nuosavo smulkiojo verslo.

Idėja

Visi verslai prasidėjo nuo bendro taško - idėjos.

Galbūt jūs daug metų svajojote pradėti savo nuosavą verslą, arba įkvėpimas jus užklupo netikėtai. Nepriklausomai nuo to, pirmasis žingsnis pradedant nuosavą verslą prasideda nuo idėjos.

Atlikite savo tyrimus

Jūs identifikatove savo idėją, dabar atėjo metas ją subalansuoti su realybe.

Ar jūs tikrai pasiruošę pradėti savo verslą? Atsakykite sau į kelis esminius klausimus susijusius su verslu, kad galėtumėte įvertinti savo pasirengimą ir pamatyti, ką jums reikia atlikti, ir kaip jums reikia pasirengti prieš pradedant nuosavą verslą.

Kitas tyrimų etapas prieš pradedant verslą padės jums išsiaiškinti, ar jūsų verslo idėja turi potencialą. Norint, kad smulkus verslas būtų sėkmingas, jūs turite išspręsti problemą, t.y. pasiūlyti kažką, ko tikrai rinkai reikia ir ji to nori. Yra keletas būtų kaip galite nustatyti šį poreikį, t.y. įskaitant mokslinius tyrimus, tikslines grupes arba net bandymų ir klaidų skaičių. Kai jūs tiriate rinką, jums iškyla klausimai, į kuriuos turite atsakyti:

Ar egzistuoja jūsų numatomų paslaugų ar produktų poreikis?

Kam to reikia?

Ar yra kitos bendrovės, kuriuos dabar siūlo panašius produktus ar paslaugas?

Kokia egzistuoja konkurencija, kokio ji tipo?

Kaip jūsų verslas tilptų į rinką?

Be to, nepamirškite atsakyti sau ir į kitus svarbius klausimus, t.y. Ar Jūs nusistatėte tikslus ir ar turite planą kaip juos pasieksite?, ar Jūs turite palaikymo būrį?, ar Jūs visapusiškai apsvarstėte finansines pasekmes pradedant verslą? ir t.t.

Sukurkite planą

Norint paversti savo idėją realybe, jums reikia plano. Jei ketinate prašyti finansinės paramos iš investuotojo ar finansų įstaigos, yra būtinas oficialus rašytinis verslo planas.

Net jei jūs neplanuojate ieškoti finansinės paramos, paprastas verslo planas gali suteikti jums aiškumo apie tai, ko jūs tikitės pasiekti ir kaip jūs planuojate tai padaryti. Apskritai, jūsų verslo planas turėtų apimti jūsų verslo tikslus ir su tuo susijusią motyvaciją, be to, jame taip pat turi būti numatyta kaip pasieksite savo tikslus kalbant apie rinkodarą ir finansavimą.

Suplanuokite savo finansus

Pradedant smulkų verslą nereikia turėti daug pinigų, tačiau tai yra susiję su tam tikromis pradinėmis investicijomis. Yra keletas būtų kaip jūs galite finansuoti savo smulkųjį verslą, tarp jų: finansavimas savo lėšomis, paskolos smulkiajam verslui, smulkaus verslo dotacijos, investuotojai angelai.

Be to, jūs galite pasiskolinti dalį pinigų iš šeimos narių, artimųjų, draugų, ar paversti juos savo verslo dalininkais.

Pasirinkite verslo struktūrą

Jūs galite vykdyti savo verslą panaudodami individualios veiklos formą, taip pat tai gali būti individuali įmonė, partnerystė, ribotos atsakomybės bendrovė ir kita. Verslo struktūros pasirinkimas turės įtakos daugeliui veiksnių, t.y. įmonės pavadinimui, jūsų atsakomybei ir kaip jūs bei kokius mokėsite mokesčius.

Jūs galite pasirinkti pradinę verslo struktūrą ir tada augant jūsų verslui ir keičiantis poreikiams iš naujo ją įvertinti bei esant reikalui pakeisti.

Pasirinkite ir užregistruokite savo įmonės pavadinimą

Jūsų įmonės pavadinimas vaidina svarbų vaidmenį kalbant apie beveik kiekvieną jūsų verslo aspektą, todėl jūs norite, kad pavadinimas būtų geras ir tinkamas. Įsitikinkite, kad jūs rinkdamiesi savo verslo pavadinimą apsvarstėte visas galimybes ir galimus padarinius.

Kai jūs jau pasirinkote savo verslo vardą, jums reikia įsitikinti ar šis prekės ženklas šiuo metu nėra naudojamas. Po to jums reikės jį užregistruoti. Nepamirškite, kad kai pasirinksite savo verslo pavadinimą, tuo pačiu užregistruokite ir atitinkamą domeno vardą.

Gaukite licencijas ir leidimus

Dokumentacija yra nuosavo verslo pradžios dalis. Priklausomai nuo jūsų verslo rūšies ir kur jūs jį ketinate pradėti, jums gali prireikti įvairių verslo licencijų ir leidimų. Todėl prieš pradėdami verslą išsiaiškinkite kokių licencijų ir leidimų jums reikės.

Pasirinkite savo veiklos vietą

Savo verslo vietos pasirinkimas - tai labai svarbi operacija. Jūs galite dirbti namuose, galite pasirinkti bendrą ar asmeninį ofisą ar mažmeninės prekybos vietą.

Jums reikia pagalvoti apie jūsų verslo buvimo vietą, įrangą ir bendrus dalykus, bei reikia įsitikinti, jog jūsų verslo vieta bus tinkama tam verslui, kurį jūs ketinate vykdyti.

Pasirinkite savo apskaitos sistemą

Mažos įmonės efektyviai pradeda veiklą ir veikia tuomet, kai egzistuoja sistema. Viena iš svarbiausių smulkiam verslui sistemų - tai apskaitos sistema. Jums apskaitos sistema yra būtina siekiant sukurti ir valdyti savo biudžetą, nusistatyti tarifus - kainas, vykdyti verslą kartu su kitais, bei pateikiant mokesčius.

Galite sukurti savo apskaitos sistemą, arba pasisamdyti buhalterį ir tokiu būdu susikoncentruoti ties savo tiesiogine veikla.

Reklamuokite savo smulkųjį verslą

Kai jūs pradedate verslą ir jau vykdote veiklą, jums reikia pritraukti klientus ir pirkėjus. Jūs turėtumėte pradėti nuo pagrindų, t.y. nuo unikalaus pardavimo pasiūlymo parašymo bei nuo marketingo plano kūrimo.

Tuomet ištirkite kaip įmanoma daugiau verslo rinkodaros idėjų, kad galėtumėte nuspręsti, kaip kuo efektyviau reklamuoti savo verslą.


Įgyvendine visus šiuos dešimt žingsnių, jūs turėsite svarbiausius smulkiojo verslo pagrindus ir būsite pasiruošę sėkmei versle.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų