JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2015-10-08 14:51 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos yra linkusios kristi, investuotojams laukiant paskutinio Fed susitikimo protokolo.



Vakar S&P 500 indeksas kilo ir taip priartėjo prie psichologiškai svarbios 2 000 punktų ribos. Nepaisant optimistiškų nuotaikų, vieną didžiausių kritimų (~19%) fiksavo KFC, Pizza Hut ir Taco Bell restoranų tinklų valdytoja Yum! Brands (YUM), kuri dėl sunkėjusios padėties Kinijoje sumažino visų metų pelno prognozę. Vakar visų metų pelno prognozę taip pat apkarpė ir programinės įrangos gamintoja Adobe Systems (ADBE). Dėl to įmonės akcijų kaina smuko apie 5,3%.

Azijos akcijų rinkose šiandien vyravo prieštaringos nuotaikos. Verta pabrėžti, jog po savaitę trukusių išeiginių prekyba buvo atnaujinta vietinėse Kinijos akcijų biržose ir CSI 300 akcijų indeksas šiandien šoktelėjo į viršų apie 2,9%. Tuo tarpu Japonijos Nikkei 225, Indijos Sensex ir Honkongo Hang Seng fiksavo verčių kritimus.

Europos akcijų indeksai yra linkę kilti. Paskelbti rugpjūčio mėn. Vokietijos prekybos duomenys parodė, jog eksportas sumenko 5,2% (mėn./mėn.) – sparčiausiu tempu nuo 2009 m. pradžios. Importas mažėjo 3,1% ir dėl to prekybos balanso perteklius sumažėjo iki 19,6 mlrd. EUR. Anglijos centrinis bankas taip ir nepakeitė bazinės palūkanų normos bei išlaikė obligacijų supirkimo programos dydį ties 375 mlrd. GBP. Be to, centrinis bankas pareiškė, jog dėl silpnos infliacijos bazinė palūkanų norma gali išlikti žemame lygyje ilgesnį laiko tarpą.

Šiandien bus paskelbtas naujausias JAV darbo rinkos rodiklis bei pasirodys paskutinio Fed susitikimo protokolas, kuris leis geriau suprasti centrinio banko narių pozicijas dėl bazinės palūkanų normos kėlimo. Rytoj sužinosime Jungtinės Karalystės prekybos balansą ir JAV importuotų produktų bei paslaugų kainų pokytį.

Fiat Chrysler Automobiles (FCAU) ir Jungtinė automobilių darbuotojų profesinė sąjunga pareiškė, jog pasiekė naują 4 m. trukmės susitarimą dėl kurio dar balsuos darbuotojai. Susitarimas sumažina tikimybę, jog prasidės planuotas streikas, kuris būtų paveikęs įmonės automobilių gamybą JAV. Iki šiol siūlytas susitarimas buvo atmestas darbuotojų sąjungos, kadangi jų netenkino dviejų lygių darbo užmokesčio sistema, su sveikatos apsauga susiję pakeitimai ir kt. Po šios naujienos įmonės akcijų kaina Italijos biržoje kyla apie 3%. Manoma, jog po šio susitarimo minėta darbuotojų sąjunga gali didinti spaudimą Ford (F) bei General Motors (GM).

WTI tipo naftos kaina yra linkusi kilti ir svyruoja ties 48 USD už barelį. OPEC generalinis sekretorius Abdalla Salem El-Badri pareiškė, jog naftos paklausa augs daugiau nei anksčiau prognozuota dėl mažų žaliavos kainų. Jis užsiminė, kad įžvelgia šviesą tunelio gale. Aukso kaina yra linkusi kristi po to, kai prieš kelias dienas buvo priartėjusi prie 1 150 USD už Trojos unciją. EUR/USD kursas šiandien kyla, tačiau didesnių svyravimų galima tikėtis, kai pasirodys paskutinio Fed susitikimo protokolas.

 
Dar nėra komentarų