SEB banko finansavimas dviračių gamintojui „Baltik vairas“ išaugo iki 11 mln. eurų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2015-10-07 11:50 Komentarai: (0)
SEB bankas, ilgametis dviračių gamintojo „Baltik vairas“ finansų partneris, pratęsė bendrovei suteiktą savo paskolą ir refinansavo kitų trijų bankų suteiktus kreditus. Šiuo sandoriu SEB banko finansavimas įmonei padidėjo nuo 5 iki 11 mln. eurų. Šias lėšas „Baltik vairas“ daugiausia skiria apyvartiniam kapitalui užtikrinti.

„Lietuvos dviračių gamintojai yra pelnę gerą vardą užsienyje, o pati rinka, ypač elektrinių dviračių, Europoje sparčiai auga. Matydami šį potencialą, o taip pat naujų „Baltik vairas“ akcininkų indėlį sėkmingai vystant verslą, refinansavome kitų bankų suteiktas paskolas ir tęsime bendradarbiavimą su bendrove kaip pagrindinis jos bankas“, – sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

A. Čičelis pastebi, kad vidutinės įmonės, norinčios efektyviau valdyti savo finansus, pastaruoju metu neretai nusprendžia dirbti su vienu ar daugiausia dviem bankais, todėl paskolų refinansavimo sandorių ateityje rinkoje gali padaugėti.

„SEB bankas mums yra svarbus strateginis partneris, kuris mato fundamentalių pokyčių ir įmonės valdymo modernizavimo ilgalaikę naudą bei šių pokyčių įtaką įmonės pelningumui ir augimui ilguoju periodu“, – teigia „Baltik Vairas“ generalinis direktorius Peter Ferlev Jensby.

„Baltik vairas“ yra didžiausias dviračių ir elektrinių dviračių gamintojas Šiaurės Europoje. Gamykloje, įsikūrusioje Šiauliuose, per metus gali būti pagaminta 0,5 mln. dviračių. Bendrovė didžiąją dalį produkcijos eksportuoja: tik vos keli procentai gaminių lieka Baltijos šalyse, kiti iškeliauja į 14 šalių – Vokietiją, Nyderlandus, Daniją, Šveicariją, Austriją, Suomiją ir kitas. Įmonėje veikia 6 gamybos linijos, iš viso gaminama 1 700 skirtingų dviračių modelių.

Panašūs straipsniai:

(Lietuva,ekonomika,verslas)

2024-04-25 » STAIGMENA, Didžiausia pasaulyje ekonomika augo lėčiau nei laukta (BUS PAPILDYTA)
2024-04-24 » Rusijos teismas nurodė konfiskuoti iš JPMorgan 440 mln. dolerių
2024-04-24 » Rusija dujas Kinijai parduos pigiau nei Europai
2024-04-24 » Vokietijos Ifo indeksas aukščiausiai per vienuoliką mėnesių
2024-04-22 » Padėtis naftos rinkoje nesulaikys ECB nuo palūkanų mažinimo
2024-04-19 » O kas tuomet, jei infliacija JAV iš tiesų vėl ims augti?
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų

 
Dar nėra komentarų