Vis dar galimas palūkanų normos padidinimas spalį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-10-01 19:22 Komentarai: (1)
Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai vis dar gali dar šį mėnesį po labai ilgos pertraukos padidinti savo bazinę palūkanų normą, pareiškė šio banko Ričmondo padalinio vadovas Jeffrey Lacker.

„Aš nematau priežasčių, kodėl gi ne. Mes turėsime dar vieną darbo rinkos ataskaitą. Ko gero tai mus pastūmės toliau link padėties darbo rinkoje gerėjimo” - teigė jis.

Jau rytoj paaiškės Amerikos rugsėjo mėnesio darbo rinkos duomenys, t.y. kiek buvo sukurta darbo vietų ir kaip pakito bedarystės rodiklis. Amerikos Centrinio banko Ričmondo padalinio atstovas atskleidė, kad prieš šį mėnesį įvyksiantį posėdį jie taip pat gaus daugiau informacijos apie vartotojų išlaidas.

„Panašu, jog nepaisant visų neramumų vartotojai rugpjūčio mėnesį ir toliau leido pinigus, ir atrodo, kad tai tęsėsi ir rugsėjį” - The Wall Street Journal leidiniui sakė jis.

Priminsime, kad praėjusį mėnesį vykusio posėdžio metu absoliuti dauguma balsavimo teisę turinčių Amerikos Federalinio Rezervų banko narių nusprendė dar negriežtinti savo vykdomos pinigų politikos. Tuo tarpu Ričmondo padalinio vadovas Jeffrey Lacker buvo vienintelis, kuris pasisakė už bazinės palūkanų normos didinimą.

Dauguma rinkos dalyvių bent jau šiuo metu mano, kad labiausiai tikėtina, jog Amerikos Centrinis bankas savo bazinę palūkanų norma po labai ilgos pertraukos padidins gruodžio mėnesį.
 
1.   Parašė ^la   2015-10-01 19:47  

Aha. Vis dar "galimas" - tikimybė 13.8%.