B.Gross: palūkanų normos padidinimas gali būti per mažas ir per vėlyvas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-09-02 17:44 Komentarai: (0)
Obligacijų rinkos specialistas Bill Gross mano, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas, kalbant apie bazinės palūkanų normos padidinimą, laukė pernelyg ilgai, ir bet koks judėjimas šioje srityje gali būti laikomas kaip per daug mažas ir per daug vėlyvas.

„Per vėlyvas susijęs su tuo faktu, kad jie galėjo praleisti progą 2015 metų pradžioje, na o per daug mažas yra susijęs su mano naujos neutralios normos koncepcija, kuri nominaliai turėtų būti artima dviem procentams, tačiau dabar ji negali būti pasiekta be panikos sukėlimo rinkose“ - investicinės kompanijos Janus Capital Group investuotojams skirtame pranešime paaiškino jis.

Artimiausias Amerikos Centrinio banko atstovų posėdis bus surengtas maždaug rugsėjo viduryje, t.y. šio mėnesio 16 - 17 dienomis. Šio dvi dienas truksiančio posėdžio metu gali būti priimtas sprendimas pirmą kart nuo pat 2006 metų šalyje padidinti bazinę palūkanų normą.

Remiantis ateities sandoriais, šiuo metu rinkoje tikimybė, jog palūkanų normą Amerikoje bus padidinta jau rugsėjį vertinama 34 procentais, kai liepos pabaigoje ji buvo didesnė ir siekė keturiasdešimt procentų. Tuo tarpu tikimybė, jog tai nutiks mėnesiu vėliau, t.y. spalį, šiuo metu siekia 46 procentus, na o didžiausia tikimybė, bent jau dabartiniais vertinimais, kuri siekia šešiasdešimt procentų, jog tai bus gruodžio mėnesį.

Bill Gross atkreipia dėmesį, jog atrodo, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas ruošiasi padidinti bazinę palūkanų normą bent jau tam, kad įrodytų, jog gali pradėti kelionę link monetarinės politikos normalizacijos.
 
Dar nėra komentarų