C.Lagarde: matome, kaip greit plinta rizika

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-09-02 14:12 Komentarai: (0)
Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde perspėjo, kad pastarojo meto kaip kuriais atvejais itin dideli svyravimai finansų rinkose rodo, kaip smarkiai rizika gali išplisti iš vienos šalies į kitą.

„Tai, ką mes matėme pastarąsias kelias savaites rodo, kaip iš tiesų Azija yra pasaulio ekonomikos centre ir kaip iš tiesų sutrikimas vienoje Azijos rinkoje gali persikelti į visą likusį pasaulį“ - atkreipė dėmesį ji.

Pasaulio akcijų ir valiutų rinkose itin stipriai padidėjo svyravimai po to, kai Kinijos Centrinis bankas visiškai nelaukta devalvavo juanį.

Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė prognozuoja, kad pasaulio ekonomika, dėl įvykių Kinijoje, augimo sulėtėjimo Japonijoje, žaliavų kainų kritimo ir nežinomybės dėl bazinės palūkanų normos pokyčio Amerikoje, patirs trikdžius ir bus slopinama.

Christine Lagarde mano, kad nors kiekviena šalis siekiant įveikti sunkumus turi turėti savo nuosavą politiką, tačiau daugeliu atveju gynybinė gali būti fiskalinė politika, per didelio kredito augimo apribojimas, valiutų kursų politika, kuri apsaugo nuo netikėtumų, užsienio valiutų rezervų išlaikymas atitinkamame lygyje bei tuo pačiu reguliavimo sustiprinimas.
 
Dar nėra komentarų