Grexit galbūt geresnis pasirinkimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-09-01 16:37 Komentarai: (0)
Pasitraukimas iš euro zonos galėtų padėti Graikijai, tikina buvęs Europos Centrinio banko narys Otmar Issing, kuris taip pat yra žinomas kaip vienas iš bendros valiutos architektų.

„Euras yra negrįžtamas, tačiau lieka atviras klausimas ar kiekvienos šalies atveju“ - sakė jis.

Jau kiek anksčiau šią vasarą Otmar Issing teigė, kad euro negrįžtamumas - tai yra iliuzija, o tai prieštarauja Europos Centrinio banko pozicijai, kuris teigė, jog neįmanoma atsisakyti bendros valiutos.

Tačiau ekonomistai ir politikai nesusiję su Centriniu banku abejojo, ar įsiskolinusiai Graikijai reikėtų likti bendroje valiutos sąjungoje. Jie darė prielaidą, kad Graikijai būnant už euro zonos ribų galėtų geriau sektis ekonomiškai.

„Yra labai geras argumentas, kad Graikija kurį laiką liktų už euro zonos ribų, tačiau viskas priklauso nuo šios šalies valdžios reakcijos“ - reziumavo buvęs Europos Centrinio banko narys Otmar Issing, kuris taip pat yra žinomas kaip vienas iš bendros valiutos architektų.

Tuo tarpu šiandieninės prekybos metu Graikijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas ATHEX Composite, priešingai nei absoliuti daugumą kitų šalių akcijų rinkų indeksų, yra pakilęs, t.y. jo vertė po pietų buvo padidėjusi 0,25 procento iki 625.78 punktų. Nuo šių metų pradžios jis krito beveik ketvirtadaliu, o per pastaruosius vienerius metus - 46 procentais.
 
Dar nėra komentarų