JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2015-08-26 14:03 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų kainos šiandien yra linkusios kilti, tačiau pasaulio akcijų rinkose nuotaikos išlieka permainingos.



Vakar didžiąją prekybos sesijos dalį akcijų indeksai kilo, tačiau prekybos sesijos pabaigoje investuotojų nuotaikos staiga suprastėjo ir indeksai fiksavo verčių kritimus. Tuo tarpu geresnius nei laukta ketvirtinius rezultatus paskelbusio buitinės technikos ir elektronikos prekių parduotuvių tinklo savininko Best Buy (BBY) akcijų kaina šoktelėjo apie 12,6%. Įmonės direktorius Hubert Joly pareiškė, jog ketvirtiniai pasiekimai parodo, jog bendrovės vykdoma išlaidų mažinimo ir veiklos pertvarkymo strategija pasiteisina. Daugiausiai įmonės pajamas didino televizorių ir telefonų pardavimai.

Nepaisant to, jog vakar Kinijos centrinis bankas sumažino bazinę palūkanų normą 25 baziniais punktais iki 4,6% ir ėmėsi kitų priemonių, kad būtų suvaldyta panika rinkose, šiandien Kinijos CSI 300 indeksas fiksavo 0,6% kritimą. Nuo birželio pradžios pasiektos viršūnės indekso vertė sumenko daugiau nei 40%. Nuotaikos Azijos akcijų rinkose išlieka permainingos: Japonijos Nikkei 225 indeksas šiandien šoktelėjo daugiau nei 3%, P. Korėjos Kospi kilo 2,6%, tačiau Indijos Sensex sumenko 0,5%.

Pietų Korėja yra linkusi pradėti naują dialogą su Šiaurės Korėja, kadangi vakar po 40 val. trukusių derybų buvo pasiektas susitarimas ir sumažėjo karinio konflikto tarp šių valstybių tikimybė. Š. Korėja atsiprašė dėl dviejų P. Korėjos kareivių žūties, o P. Korėja pažadėjo nutraukti propagandos transliavimą per garsiakalbius. Tolimesnės derybos suteikia viltį, jog bus nutrauktos sankcijos Š. Korėjai ir bus atnaujinta prekyba ir turizmas tarp dviejų valstybių.

Po vakar vykusio atšokimo Europos akcijų indeksai šiandien ir vėl yra linkę kristi. Šiandien Vokietijos kanclerė Angela Merkel lankysis pabėgėlių stovykloje, esančioje Vokietijos mieste, kuriame praėjusią savaitę vyko prieš imigrantus nusiteikusių gyventojų riaušės. Prognozuojama, jog per šiuos metus šalį pasieks apie 800 000 žmonių, kurie gelbėjasi nuo karo ir skurdo. Manoma, jog toks didelis pabėgėlių mastas gali šaliai kainuoti apie 10 mlrd. EUR – penkis kartus daugiau nei pernai.

Vakar buvo paskelbta, jog JAV gynybos pramonės atstovė Oshkosh (OSK) laimėjo JAV armijos ir jūrų pėstininkų rengtą konkursą dėl naujo visureigio. Skelbiama, jog pasirašyto kontrakto vertė siekia 6,75 mlrd. USD ir kariuomenei bus pagaminta apie 17 000 visureigių. Tačiau iš viso planuojama pakeisti 55 000 pasenusių Humvee (gamintojas AM General) visureigių, kas padidintų užsakymų sumą iki 30 mlrd. USD. Priešprekybinėje sesijoje Oshkosh akcijų kaina kyla apie 9%.

Šiandien lauksime JAV ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų, Niujorko Fed prezidento William Dudley kalbos ir sužinosime JAV įmonėse laikomų naftos atsargų pokytį. Rytoj visų dėmesys nukryps į preliminarius JAV antro ketvirčio BVP duomenis, kurie parodys šalies ekonomikos padėties pokyčius. Taip pat rytoj bus paskelbtas naujausias darbo rinkos rodiklis ir prasidės centrinių bankų vadovų suvažiavimas.

Po ženklių svyravimų pastarosiomis dienomis WTI tipo naftos kaina nusistovi ties 39,5 USD už barelį. Aukso kaina yra linkusi kristi ketvirtą dieną iš eilės po to, kai nuo rugpjūčio mėn. pradžios buvo pakilusi daugiau nei 7%. EUR/USD kursas pastarosiomis dienomis taip pat ženkliai svyruoja ir šiuo metu yra arti 1,1450 ribos.

 
Dar nėra komentarų