Problema yra ne ar, o kaip restruktūrizuoti Graikijos skolą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-07-27 18:18 Komentarai: (1)
Europos Centrinio banko vykdomosios valdybos narys Benoit Coeure pareiškė, jog euro zona nekvestionuoja poreikio restruktūrizuoti Graikijos skolą, tačiau problema yra tame, kaip tai padaryti, skelbia naujienų agentūra Reuters.

Jis tuo pačiu pareiškė, jog euro zona nori išlaikyti Graikiją pinigų sąjungoje bei tol kol Atėnai įgyvendins reformas, jie pasirengę pademonstruoti beprecedentinį finansinį solidarumą.

„Tiesą sakant, klausimas nekyla ar restruktūrizuoti Graikijos skolą, o labiau kaip tai padaryti, kad iš tiesų tai padėtų šios šalies ekonomikai” - teigė minimas Europos Centrinio banko vykdomosios valdybos narys.

Benoit Coeure atkreipė dėmesį, jog penkis mėnesius trunkančios derybos, kurios gan daug kainavo Graikijai, parodė, koks iš tiesų euro zonoje yra itin neefektyvus sprendimų priėmimo procesas. Jis teigia, kad tai rodo, jog reikalinga gilesnė integracija.

„Graikijos krizės metu pasitraukimo iš euro zonos džinas pabėgo ir nebus lengva jį atgal grąžinti į butelį” - reziumavo Europos Centrinio banko vykdomosios valdybos narys Benoit Coeure.
 
1.   Parašė saulius-fx   2015-07-27 19:30  

"Problema yra ne ar, o kaip restruktūrizuoti Graikijos skolą"
Uz straipsnio pavadinima 10 is karto