JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2015-07-27 16:11 Komentarai: (2)
Po didžiulio akcijų išsipardavimo Kinijoje šiandien neigiamos nuotaikos persikelia ir į Europą bei JAV.



Penktadienio prekybos sesiją pagrindiniai JAV akcijų indeksai baigė, krisdami apie 1% ir taip tik dar labiau padidindami savaitinius nuostolius. Nedžiugino nei bendrovių ketvirtiniai rezultatai, nei JAV naujų būstų pardavimai, kas tik padidino tam tikrus nuogąstavimus, jog JAV ekonomikos būklė galbūt nėra tokioje geroje situacijoje, kaip tikėtasi. Kinijos ekonomikai po truputį vėstant, mažėja žaliavų paklausa, o dėl to pinga ir žaliavų bei pramonės kompanijų akcijos. Žiūrint iš techninės analizės pusės, nemažai specialistų teigia, jog nepavykus S&P 500 perkopti rekordinių aukštumų, fiksuotų gegužę, dabar gali sekti nuosmukis iki 2044 punktų palaikymo lygio.

Šiandien įspūdinga akcijų kainų griūtis fiksuota Kinijoje, o pagrindiniai šalies indeksai leidosi apie 7-9% - panašios vienos dienos korekcijos rinka nematė nuo 2007 m. vasario. Daugelis nerimauja, jog Kinijos vyriausybė nustoja dirbtinai palaikyti didžiausių vietos bendrovių akcijų kainas. Nemažai rinkos analitikų pasisako, jog vyriausybė nesiekia pakelti akcijų kainų aukštyn, o tik siekia stabilizuoti kritimą, tad galbūt dabar bus metas, kai vyriausybė atsitrauks ir stebės, ar rinka pajėgi atsilaikyti pati. Žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog, anot vietos finansų maklerio įmonių, šalies vyriausybė (per valdomą įmonę China Securities Financial Corp.) jau išleido šimtus milijardų juanių, norėdama palaikyti akcijų kainas. Nors oficialių skaičių niekur pateikiama nėra, tačiau bet kuriuo atveju daugeliui investuotojų šis kainų kritimas buvo labai netikėtas.

Europos akcijų kursai šiandien irgi nusviro žemyn po išsipardavimo Kinijoje, nors paskelbti įmonių ketvirtiniai rezultatai ir džiugino. Olandijos Royal Philips NV antrą ketvirtį uždirbo 274 mln. EUR, t.y. 13% daugiau pelno nei prieš metus. Pajamos palyginamuoju periodu ūgtelėjo 20% iki 5,97 mlrd. EUR. Didžiausia Europos pigių skrydžių oro linijų kompanija Ryanair Holdings paskelbė, jog tikisi, kad visų finansinių metų, kurie baigiasi kovą, pelnas pasieks viršutinį įmonės prognozių lygį, t.y. 940-970 mln. EUR. Tą turėtų lemti vasarą, kuomet yra pagrindinis sezono metas, daugiau nei prognozuota išaugusios bilietų kainos. Šveicarijos bankui UBS teko šiandien skelbti savo antro ketvirčio rezultatus (planuota antradienį), nes spaudoje sekmadienį pasirodė anoniminio šaltinio informacija su neteisingais banko rezultatais. Taigi iš tiesų bankas uždirbo 1,21 mlrd. frankų, nors prieš metus buvo fiksuota 792 mln. frankų pelno.

Jau ši antradienį lauksime Conference Board rengiamo JAV vartotojų pasitikėjimo ekonomika indekso, trečiadienį FED‘as spręs dėl bazinės palūkanų normos, o ketvirtadienį sužinosime išankstinį JAV antro ketvirčio BVP. Bendrovių rezultatų skelbimo fronte galima paminėti, jog antradienį sulauksime Ford Motor (F), Pfizer (PFE), Twitter (TWTR) rezultatų, trečiadienį investuotojų akys nukryps į Barclays (BCS), Facebook (FB) ir GlaxoSmithKline (GSK) pasiekimus, o ketvirtadienį rinka interpretuos Ambev (ABEV), LinkedIn (LNKD), Mondelez (MDLZ) ir Procter & Gamble (PG) pasirodymus. Penktadienį galima būtų išskirti nebent Chevron (CVX) ir Exxon Mobil (XOM).

Šiandien pasirodė JAV ilgalaikio vartojimo prekykių užsakymų pokytis – pademonstruotas didesnis augimas nei prognozavo ekonomistai. Mylan NV (MYL), generinių vaistų gamintojos, akcijos krenta priešprekybinėje sesijoje, kadangi žiniasklaidoje pasirodė naujienos, kad Teva Pharmaceuticals (TEVA) atsiėmė savo pirkimo pasiūlymą. Anot naujienų portalų, Teva dabar ketina pirkti Allergan (AGN) generinių vaistų padalinį už 40,5 mlrd. USD.

Nors nemažai naftos rinkos ekspertų pasisako, jog nesitiki, kad žaliavos kaina stipriau koreguosis artimiausiu metu, šiandien nafta toliau pinga. Tiesa, aukso kaina kiek bando atsitiesti, nors jau praėjusią savaitę paniro žemiau 1 100 USD už Trojos unciją. Doleris silpnėja euro atžvilgiu, o jau trečiadienį investuotojai tikėsis iš FED‘o išgirsti aiškesnių užuominų, ar rugsėjį bus ruošiamasi kelti palūkanas.



 
1.   Parašė lkkp1   2015-07-27 16:28  

Sios imones (dauguma) buvo skelbiamos 07 17 d. priesprekybineje rinku apzvalgoje, kuriu rezultatai tipo turejo buti skelbiami praeita savaite.. kazka cia jau sumakalavot.

 
2.   Parašė LHV bankas   2015-07-27 17:07  

To lkkp1: pataisėme 17 d. apžvalgą, dabar viskas tvarkoje. Visų kitų dienų apžvalgose pateikiami įmonių ketvirtinių rezultatų kalendoriai yra teisingi. Ačiū už pastebėjimus!