Nelauktai ūgtelėjo Vokietijos Ifo indeksas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-07-27 14:29 Komentarai: (0)
Vokietijos Ifo indeksas, kuris yra sudaromas apklausus septynis tūkstančius kompanijų vadovų, per šį mėnesį, palyginus su birželiu, nelauktai ūgtelėjo. Prieš tai du mėnesius iš eilės buvo fiksuojamas šio rodiklio nuosmukis.

Minimas indeksas liepą paaugo nuo 107.5 iki 108 reikšmės, kai rinkoje laukta, jog jis pasikoreguos iki vidutiniškai 107.2 reikšmės.

Dabartinės situacijos vertinimo indeksas per minimą laikotarpį irgi padidėjo, t.y. jo reikšmė pakilo nuo 113.1 iki 113.9. Ekonomistai prognozavo, jog šis rodiklis liepą simboliškai pasikoreguos iki vidutiniškai 113 reikšmės.

Vokietijos verslo lūkesčių indeksas per šį mėnesį palyginus su birželiu padidėjo nuo 102.1 iki 102.4 reikšmės, kai rinkoje laukta, jog jis nukris iki vidutiniškai 101.8 reikšmės.

„Pamiršti apie Graikiją? Taip jau bent sprendžiant iš naujausių Ifo duomenų Vokietijos verslas žvelgia į pastarosiomis savaitėmis buvusius neramumus susijusius su Graikija” - pareiškė ING banko ekonomistas Carsten Brzeski.

Ifo ekonomikos instituto vadovas Hans-Werner Sinn teigė, jog sumažėjusi įtampa susijusi su krize Graikijoje lėmė, jog pagerėjo Vokietijos verslo atstovų nuotaikos.
 
Dar nėra komentarų