Amerikos užsienio prekybos deficitas mažesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-07-07 17:29 Komentarai: (0)
Gegužės mėnesį Amerikos užsienio prekybos deficitas nors ir padidėjo, tačiau buvo mažesnis nei laukta rinkoje. Deficito didėjimą lėmė smukęs eksportas, tuo tarpu importo apimtys faktiškai nepakito.

Per gegužę, palyginus su balandžiu, Amerikos užsienio prekybos deficitas padidėjo apie tris procentus nuo 40,7 iki 41,9 mlrd. dolerių. Rinkoje laukta, jog šios šalies užsienio prekybos deficitas sieks vidutiniškai 42,7 mlrd. dolerių.

Prieš tai buvo skelbiama, kad balandį Amerikos užsienio prekybos neigiamas rezultatas siekė 40,9 mlrd. dolerių.

Amerikos eksporto apimtys gegužę smuktelėjo nuo 190,1 iki 188,6 mlrd. dolerių. Šio rodiklio kritimą lėmė smukęs komercinių lėktuvų, pramonės įrangos, telekomunikacinės įrangos, vaistų, puslaidininkių eksportas.

Jei ne naftos ir jos produktų eksportas, tuomet gegužę Amerikos užsienio prekybos deficitas būtų buvęs dar didesnis, t.y. 6,5 procento.

Importo apimtys į šalį tuo tarpu, kaip buvo minėta, mažai pakito, t.y. smuktelėjo nuo 230,8 iki 230,5 mlrd. dolerių. Kiek smuktelėjo tiek naftos, tiek chemikalų, kapitalo prekių importas, tuo tarpu automobilių importas pašoko iki rekordinio lygio. Naftos importas buvo mažiausias nuo pat 2002 metų vasario mėnesio.

Eksporto apimtys į Vokietija krito šešiais procentais, į Prancūziją - 4,2 procentais, į Meksiką - 2,1 procento, o į Japoniją smuko trim procentais. Importo iš Kinijos apimtys padidėjo 9,5 procento.

Tiesa, Amerikos užsienio prekybos rezultatas su kaimynine Kanada pirmą kart nuo pat 1990 metų buvo teigiamas.
 
Dar nėra komentarų