Jei bus „taip“, vyriausybė gali atsistatydinti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-07-02 12:23 Komentarai: (0)
Jei sekmadienį įvyksiančio referendumo metu graikai pritars kreditorių pasiūlymui, premjero Alexis Tsipras vadovaujama vyriausybė gali atsistatydinti, pareiškė Graikijos Finansų ministras Yanis Varoufakis.

Be to, jis pridūrė, kad šioje situacijoje šalies valdžia siektų konsultuotis su įpėdiniais, t.y. valdžios Graikijoje perėmėjais.

„Mes galime atsistatydinti, bet mes tai padarysime bendradarbiaudami su tais, kurie perims estafetę. Mes manome, kad reikėtų gerbti žmonių verdiktą“ - sakė Graikijos Finansų ministras Yanis Varoufakis.

Jis taip pat patikino, jog tai ne pabaiga, o po referendumo derybos su kreditoriais ir toliau bus tęsiamos.

Remiantis naujausia apklausa, referendumo metu tik 46 procentai graikų balsuotų už nepritarimą kreditorių pasiūlymui. Kai anksčiau, t.y. prieš tai kai šalyje buvo įvesta kapitalo kontrolė, taip manančių buvo daugiau, t.y. 57 procentai.

Tuo tarpu Graikijos premjeras Alexis Tsipras vakar dar kartą paragino, jog graikai balsuodami pasakytų „ne“ kreditorių pasiūlymui. Jis taip pat užsiminė, kad jeigu šalies piliečiai pritars kreditorių pateiktam pasiūlymui, tuomet jau ne jo vyriausybė įgyvendins taupymo ir reformų planus.
 
Dar nėra komentarų