HSBC turi daugiausiai aktyvų susijusių su Graikija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-06-29 16:22 Komentarai: (0)
Didžiausias Europos bankas HSBC itin akylai stebi įvykius ir pokyčius Graikijoje. Tarp Europos bankų būtent jis yra daugiausiai investavęs šioje šalyje, t.y. turi daugiausiai aktyvų susijusių su Graikija.

HSBC banko turimų graikiškų aktyvų vertė siekia net šešis milijardus dolerių.

„Kaip ir visi bankai, HSBC pasirengė tokiems atvejams ir ėmėsi būtinų priemonių, kad įvykdytų atitinkamus reikalavimus“ - teigiama minimo banko pranešime.

„Atidžiai stebime pokyčius ir nuolat savo puslapiuose informuojame klientus kai tik gauname naujausią informaciją“ - pabrėžia didžiausio Europos banko HSBC atstovai.

Tiesa, minimas bankas, palyginus su 2013 metų pabaigoje turėtais graikiškais aktyvais, kurių vertė siekė 7,3 mlrd. dolerių, jų kiekį sumažino. Taigi, šiuo metu su Graikiją susiję aktyvai sudaro 3,7 procento viso HSBC banko aktyvų portfelio vertės. Tai daugiausiai paskolos bankams ir laivų savininkams.

Šiandieninės prekybos metu didžiausio Europos banko akcijos Londono biržoje pinga 1,46 procento. Nuo šių metų pradžios HSBC akcijos atpigo virš trijų procentų, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė mažai pakito, t.y. krito tik apie vieną procentą.
 
Dar nėra komentarų