Kreditoriai Graikijai papildomai siūlo 12 mlrd. eurų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-06-26 17:40 Komentarai: (1)
Remiantis dokumentu, su kuriuo susipažino agentūros AFP atstovai, Graikijos kreditoriai iš Europos šiai šaliai su sąlyga, kad Graikijos vyriausybė sutiks greit įgyvendinti keletą ekonominių reformų bei atliks biudžeto korekcijas, papildomai siūlo dvylikos milijardų eurų vertės paramą.

Europos kreditoriai siūlo šią papildomą finansinę paramą Graikijai suteikti iki lapkričio mėnesio, be to, Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai prisidėtų suteikdami 3,5 mlrd. eurų vertės kreditą.

Remiantis minėtu dokumentu, Graikijos kreditoriai yra linkę šiai šaliai, kaip tik Graikijos parlamentas priims rezoliuciją dėl susitarimo su institucijomis, suteikti skubų 1,8 mlrd. eurų vertės kreditą.

Minėta suma leistų Graikijai išvengti nemokumo, nes jau šio mėnesio pabaigoje ši šalis Tarptautiniam Valiutos Fondui turi grąžinti 1,6 mlrd. eurų vertės lėšas.

Tuo tarpu Vokietijos Finansų ministras Wolfgang Schaeuble šiandien pareiškė, jog jo manymu, šiuo metu yra penkiasdešimties procentų tikimybė, jog kreditoriams pavyks susitarti su Graikija.

„Aš nežinau, koks bus derybų rezultatas, šansas yra pusę per pusę“ - sakė jis.

Vokietijos Finansų ministras kritiškai atsiliepė apie Graikijos vyriausybės pateiktus naujus pasiūlymus teigdamas, jog šios šalies valdžia per daug koncentruojasi ties mokesčių padidinimu ir per mažai ties išlaidų mažinimu. Jis taip pat leido suprasti, jog kreditoriai nėra linkę Graikijai suteikti dar daugiau laiko.

Reaguodamas į Graikijos kairiųjų vyriausybės nuolatinius kartojimus, jog juos demokratiškuose rinkimuose išrinko tautai, kuriai jie pažadėjo nutraukti drastišką taupymo ir reformų programą, Wolfgang Schaeuble pareiškė, jog Vokietijos valdžia taip pat buvo išrinkta demokratiškuose rinkimuose.

„Aš žinau, kad Graikijos valdžia buvo išrinkta demokratiškai. Bet aš turiu priminti, kad net ir mano vyriausybė buvo išrinkta demokratiškai. Mes Europoje turime daug demokratiškai išrinktų valdžių“ - reziumavo Vokietijos Finansų ministras.
 
1.   Parašė Klaustukas   2015-06-28 18:41  

Ar atkreipet demesi kad NIEKUR nera rasoma ka siulo Graikija?
Ar atkreipet demesi, kad niekur nera rasoma, ka Graikijai siulo ES?
Kodel?