Graikija pasiryžusi likti euro zonoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-06-26 15:19 Komentarai: (0)
Graikijos Finansų ministras Yanis Varoufakis pareiškė, jog jo šalis yra pasiryžusi linkti euro zonoje bei padarys viską, kad tai nutiktų. Jis pabrėžė, kad graikai stengėsi prisitaikyti prie „keistų“ kreditorių reikalavimų.

Tuo pačiu Graikijos Finansų ministras pridėjo, jog graikai nepritars jokiems skolų krizės sprendimams, jei jie manys, kad šie reikalavimai nėra įgyvendinami.

Tuo tarpu Vokietijos Kanclerė Angela Merkel pareiškė, jog šeštadienį įvyksiantis Euro grupės susitikimas dėl finansinės paramos atblokavimo Graikijai bus lemiamas.

„Sutarėme, kad trys institucijos (Europos Komisija, Europos centrinis bankas ir Tarptautinis valiutos fondas), Eurogrupė ir Graikija turi toliau veikti. Eurogrupės susitikimas šeštadienį yra labai svarbus ir lemiamas, nes spaudžia laikas. Visi Europos Vadovų Tarybos dalyviai sutarė, kad viskas turi būti padaryta, jog šeštadienį būtų rastas sprendimas“ - sakė ji.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras, kuris šiandien Briuselyje kalbėjosi su Vokietijos ir Prancūzijos lyderiais, pabrėžė, kad Graikijos pusė nesupranta kreditorių primygtinių reikalavimų esant tokioms atšiaurioms taupymo priemonėms.

Tiek Vokietijos Kanclerė Angela Merkel, tiek Prancūzijos prezidentas Francois Hollande kalbėdamiesi Europos sąjungos viršūnių sutikimo pabaigoje su Graikijos premjeru, kaip skelbia naujienų agentūra Reuters, paragino Graikijos pusę šeštadienį pritarti susitarimui, be kurio šaliai gresia bankrotas.

Birželio trisdešimtą dieną baigiasi tarptautinė finansinės paramos programa skirta Graikijai. Jei ši šalis nepasieks susitarimo su savo kreditoriais, ji negaus šios paramos programos paskutinės išmokos dalies, kurios vertė 7,2 mlrd. eurų bei tuo pačiu negalės įvykdyti savo įsipareigojimų.

Remiantis anoniminiais šaltiniais, rytoj Euro grupės susitikimas dėl Graikijos, kuris jau bus rengiamas net penktą kartą per paskutines dešimt dienų, prasidės Briuselyje šeštą valandą Lietuvos laiku.
 
Dar nėra komentarų