Devyni investuotojo Bill Ackman patarimai

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Pateikiame jums devynis pagrindinius gerai žinomo investuotojo, hedge arba rizikos draudimo fondų valdytojo bei filantropo Bill Ackman patarimus susijusius su investavimu
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-30 01:50 Komentarai: (1)
Gerai žinomas investuotojas, hedge arba rizikos draudimo fondų valdytojas bei filantropas Bill Ackman pateikė savo patarimus, kaip siekiant užsitikrinti sėkmę investuojant, į investicinį portfelį atsirinkti kompanijas. Taigi, pateikiam devynis jo patarimus, kurie pravers tiek pradedantiems, tiek jau patirties turintiems investuotojams.

Keturiasdešimt aštuonerių metų amžiaus Bill Ackman, kuris tuo pačiu yra žinomas ir dėl savo prieštaringų investicijų į Herbalife, t.y. šios bendrovės akcijų šortinimo tikintis, jog ji bankrutuos, finansų pagrindų pradėjo mokytis kai buvo dvidešimties metų amžiaus. Na o dabar investuotojas ir finansų specialistas, kurio turto vertė jau siekia 2,5 mlrd. dolerių, pats skatina finansinį švietimą tarp jaunų žmonių.

Jis ne tik supažindino jaunimą su tokiomis pradinėmis finansų sąvokomis kaip skolos ir nuosavas kapitalas bei jų reikšme, tačiau pateikė ir daugiau kur kas pažangių ir reikšmingų patarimų.

Bill Ackman teigia, kad investuoti reikėtų tik tada, kai esate atsidėję pinigus savęs išlaikymui 6 - 12 mėnesių laikotarpiui tuo atveju, jei prarasite pagrindinį pajamų šaltinį. Prieš pradedant investuoti pirmiausia turėtumėte sugrąžinti visas turimas skolas su didelėmis palūkanomis, pavyzdžiui, padengti įsiskolinimus kredito kortelėje, na o investuojamų pinigų neturėtų reikėti mažiausiai 5 - 10 metų.

Svarbiausia šiuo atveju yra tai, kad nepatyręs investuotojas padidėjus kintamumui rinkoje nebūtų iš jos išmestas. Kad galėtumėte išgyventi laikinus praradimus, turite mėgautis finansiniu saugumu. Skaudžiausių nesėkmių lengviau išvengti, jei neperkate burbulų metu.

Taip pat neverta nervuotis ir panikuoti bei parduoti tik todėl, jog rinka krenta. Tuo tarpu esant įprastai normaliai padėčiai rinkoje svarbiausia tinkamai pasirinkti kompanijų akcijas į investicinį portfelį.

Taigi, pateikiame jums devynis pagrindinius gerai žinomo investuotojo, hedge arba rizikos draudimo fondų valdytojo bei filantropo Bill Ackman patarimus susijusius su investavimu:

1. Investuokite į akcines bendroves

Tik jos yra ant tiek patikimos, jog pinigų praradimo rizika yra priimtina.

2. Jūs turite žinoti iš ko uždirba įmonė

Jei nesuprantate kompanijos verslo modelio, tuomet laiku nepastebėsite ir nesuprasite, jog su ja vyksta kažkas negero.

3. Niekad nepirkite kai vertės yra nepagrįstai aukštos

Internetinio burbulo pavyzdys rodo, kad kai vertės rinkoje atitrūksta nuo fundamentalių rodiklių, nuostolių padengimas gali užtrukti net keliasdešimt metų.

4. Investuokite į bendroves kurios galės egzistuoti amžinai

Bendrovės iš naujai susikūrusių veiklos sektorių vilioja naujovėmis ir begalinėmis plėtros perspektyvomis. Tačiau praktikoje gali paaiškėti, jog jos išnyks taip pat greitai, kaip ir atsirado.

5. Ieškokite kompanijų kurių skolos yra ribotos

Aukštas skolų lygis visuomet reiškia didesnę bankroto riziką.

6. Rinkitės bendroves iš rinkų į kurias yra didelės įėjimo kliūtys

Įmonės turinčios mažesnes rinkos dalis paprastai nekelia grėsmės ūkio subjektui, kuris jau užėmė esminę poziciją rinkoje.

7. Pasirinkite kompanijas kurios atsparios išoriniams veiksniams

Yra tikėtina, kad įmonės turinčios tvirtą padėtį rinkoje, įveiks krizę su daug mažesniais nuostoliais.

8. Venkite kompanijų kurioms reikalingos brangios investicijos

Geriau rinktis įmones iš ne kapitalui imlaus sektoriaus. Investavimas į bendroves, kurių plėtrai nereikia daug investicijų, yra daug saugesnis.

9. Venkite bendrovių kuriose yra dominuojantis akcininkas

Daugumos akcininkų interesai dažnai yra nesuderinami su smulkiųjų akcininkų interesais. Todėl pastarieji turėtų vengti tokio pobūdžio įmonių.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė Catalog   2015-06-01 11:40  

Man patarimai patiko