Kinija sukūrė didžiulį aukso fondą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-27 15:42 Komentarai: (1)
Kinija sukūrė didžiausią per visą istoriją fondą, kuris investuos į su auksu susijusius projektus. Minimo fondo valdomo kapitalo vertė sieks šimtą milijardų juanių arba šešiolika milijardų dolerių.

Fondo tikslas yra investuoti į regione realizuojamus projektus susijusius su auksu. Tokiu būdu kinai siekia turėti poveikį arba įtaką aukso rinkai.

Silk Road Gold Fund fondas investuos į aukso išgavimą ir į su tuo susijusias įmones, na o tam bus naudojami privataus kapitalo ir rizikos kapitalo fondų modeliai.

Minimas kinų fondas taip pat pirks aukso kasyklas valdančių kompanijų akcijas bei kurs auksinius ETF fondus. Be to, kad bus siekiama padidinti Kinijos įtaką pasaulio aukso rinkoje, Silk Road Gold Fund fondas taip pat turėtų proteguoti juanį kaip aukso vertę nustatančią valiutą.

Per praėjusius metus Azijoje aukso paklausa sudarė net virš septyniasdešimt procentų visos pasaulinės šio metalo paklausos.

Po pietų rinkoje už Trojos unciją aukso buvo mokama po 1185.60 dolerių, arba 0,2 procento mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo metų pradžios šis vertingasis metalas doleriais labai nežymiai pabrango, o per pastaruosius vienerius metus jo vertė krito kiek daugiau nei šešiais procentais.
 
1.   Parašė maxa   2015-05-27 16:01  

IMHO čia labiau susiję su Azijos lėtėjančia ekonomika bei azijatų mentalitetu, jog cash'as yra geriau nei elektronika. O kadangi žmonės (vėlgi IMHO) protingėja, tai bijodami krizės baubo perka aukselį ir deda į komodą. Nebent indai - anie kaip varnos, beleblizgėtų.

Silk Road Gold Fund fondas taip pat turėtų proteguoti juanį kaip aukso vertę nustatančią valiutą.


O va čia jau įdomu. Juanis padengtas metalu, ar doleris, padengtas "gera valia"? Ne veltui japai su amerikonais pradėjo kaišiot pagalius į ratus. Bet antra rezervinė valiuta bus... Nereik man net ir Nobelio premijos Jau pats narių sąrašas bei noras patekti į kinišką TVF analogą daug ką sufleruoja.

P.S.
Nesuprantu ko Lietuva miega. Skandinavai jau padavę paraiškas.