Verslo ir rinkų naujienos » Įmonių grupei „Litagra“ penktadaliu didinamas finansavimas


Autorius: traders.lt*, Parašyta: 2015-05-27 11:30.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=21084


SEB bankas kartu su DNB banku 6 mln. eurų padidino finansavimą žemės ūkio sektoriaus įmonių grupei „Litagra“, kuris bus skirtas apyvartinėms bendrovės lėšoms. Viena didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio verslo grupių nuo šiol galės naudotis metiniu 36 mln. eurų kredito limitu.

„Žemės ūkio sektorius yra svarbi Lietuvos ekonomikos grandis, turinti daug augimo galimybių ir ateityje. Atsižvelgdami į tai, ne pirmus metus aktyviai finansuojame šio sektoriaus įmones. Įmonių grupei plečiant savo veiklą, atsiveria perspektyvos didinti finansavimą ir padėti įmonei toliau siekti užsibrėžtų tikslų“, - sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak bendrovės „Litagros prekyba“ direktoriaus Adomo Grigaičio, vienas svarbiausių bendrovės tikslų šiais metais yra stiprinti pozicijas grūdų prekybos versle, tad pritrauktas finansavimas rodo, kad ir įmonės partneriai jos turimą potencialą vertina palankiai. „Didesnis finansavimas leis toliau didinti bendrovės prekybos apimtis ir aptarnaujamų klientų skaičių. Turėdami didesnius finansinius resursus užtikrinsime itin greitą atsiskaitymą su ūkininkais, parduodančiais mums grūdus, taip pat galėsime būti lankstesni atidedant jų mokėjimus už sėklas, augalų apsaugos priemones ar trąšas“, – teigia bendrovės „Litagros prekyba“ direktorius Adomas Grigaitis.

Įmonių grupė „Litagra“ užsiima žemės ūkio augalų apsaugos priemonių platinimu, grūdų prekyba ir eksportu, pirmine žemės ūkio produkcijos gamyba, auginimu ir perdirbimu. Grupės įmonės aktyviai veikia vietos rinkoje (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje), produkciją eksportuoja į kitas rinkas (Rusiją, Artimuosius Rytus, Centrinę Aziją). Įmonių grupės apyvarta 2014 m. siekė 131 mln. eurų.