„Avarijos” tikimybė Graikijoje siekia 55 - 60 procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-26 19:48 Komentarai: (1)
Finansinio „nelaimingo atsitikimo” tikimybė skolose skęstančioje Graikijoje vis labiau didėja, perspėjo pagrindinis draudimo kompanijos Allianz patarėjas ekonomikos klausimais Mohamed El-Erian.

Jis apskaičiavo, kad „nelaimingo atsitikimo” tikimybė, t.y. padėties, kai situacija Graikijoje taps nebekontroliuojama, šiuo metu jau siekia 55 - 60 procentų. Jis pabrėžė, kad padėtis rimtesnė nei dar buvo prieš keletą savaičių, t.y. tokio įvykio tikimybė padidėjo.

„Aš nemanau, kad galime amžinai būti įtraukti į Graikijos problemas. Indėlių nutekėjimas tęsiasi” - sakė Mohamed El-Erian.

„Graikijos ekonomika vėl recesijoje. Tikėtina, jog bus kapitalo kontrolė. Vyriausybė, kad galėtų atlikti mokėjimus, ko gero leis skolos vekselius” - pridėjo jis.

Pagrindinio Allianz kompanijos patarėjo ekonomikos klausimais nuomone, šiuo metu padėtis Graikijoje yra labai panaši į tą, kuri buvo Argentinoje 2001 metais.

„Labai sunku kontroliuoti tai, kas vyksta. Neatmesčiau „avarijos” tikimybės” - pabrėžė jis.

Tačiau tuo pačiu Mohamed El-Erian pažymėjo, jog galimas „nelaimingas atsitikimas” Graikijoje nepaskandintų euro zonos.

„Tai nėra 2010 metai. Tai ne 2012 metai. Euro zonoje daug nuveikta, kad būtų apribotas rizikos plitimas. Tai nereiškia, kad nebus poveikio” - teigė jis pridurdamas, jog „avarijos” Graikijoje atveju būtų jaučiamas poveikis Europos akcijų rinkoje, bei susilpnėtų euras, be to, šioks toks poveikis turėtų būti ir Amerikos rinkoms.

Mohamed El-Erian tikisi, kad tokiu atveju Europos Centrinis bankas reaguotų itin ryžtingai ir imtųsi reikiamų veiksmų.
 
1.   Parašė maxa   2015-05-26 21:36  

Bėgu konvertuot visas santaupas į USD