Goldman Sachs - varis pigs

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-26 12:42 Komentarai: (3)
Investicinio banko Goldman Sachs atstovai prognozuoja, kad mažės žaliavų, tarp jų ir vario kainos. Jie teigia, kad žaliavų rinkoms pakenks stipresnis doleris, pigesnė nafta ir Kinijos ekonomikos augimo lėtėjimas.

Minimo banko specialistai prognozuoja, kad per artimiausių dvylikos mėnesių laikotarpį vario kaina rinkoje smuktels mažiausiai šešiolika procentų. Taip įvyks dėl mažėsiančios paklausos Kinijoje.

„Matome sugrįžtantį spaudimą žaliavų kainų atžvilgiu. Paskutinis buvęs jų kainų augimas prieštarauja mūsų ilgalaikiam meškiškam vertinimui“ - rašoma Goldman Sachs banko pranešime.

Bloomberg Commodity Index indeksas, kuris apima dvidešimt tris žaliavas ir prekes, po kovo mėnesį pasiekto pastarųjų dvylikos metų dugno, paaugo 5,7 procento.

Investicinio banko Goldman Sachs atstovai mano, kad varis jautriausiai reaguoja į dolerio stiprėjimą, į energijos kainų kritimą ir mažėjančią paklausą Kinijoje. Jie tuo pačiu prognozuoja, kad per artimiausių dvylikos mėnesių laikotarpį vario kaina sumažės iki 5200 dolerių už toną.

„Mes manome, kad dabartinės kainos yra labai gera proga parduoti tiek gamintojams, tiek investuotojams“ - rašoma minimo banko pranešime.

Šiandieninės prekybos metu varis rinkoje pinga apie vieną procentą. Nuo metų pradžios šio pramoninio metalo kaina irgi smuktelėjo apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus jis atpigo virš dvylikos procentų.
 
1.   Parašė HDs   2015-05-26 15:07  

.

 
2.   Parašė HDs   2015-05-26 15:14  

http://www.infomine.com/investment/metal-prices/copper/1-year/
žiūrit eurais metinį grafiką kaip ir pabrango,ar čia kas ne taip?

 
3.   Parašė IT17   2015-05-26 16:54  

na bent kol kas atsiskaitymuose uz zaliavas dominuoja doleris...