M.Draghi - euro zonos ekonomikos perspektyvos geriausios nuo pat 2008 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-22 17:51 Komentarai: (0)
Europos Centrinio banko vadovas Mario Draghi šio banko forume Portugalijoje pareiškė, kad šiuo metu euro zonos ekonomikos perspektyvos yra geriausios nuo pat 2008 metų krizės. Tačiau tuo pačiu jis perspėjo, jog šis pagerėjimas iki galo neišsprendžia Europos problemų.

„Ekonominės perspektyvos euro zonoje šiuo metu yra geriausios kokios buvo per pastaruosius ilgus septynerius metus. Tačiau cikliškas pagerėjimas savaime neišspręs visų Europos problemų. Nepašalina didelio struktūrinio nedarbo, su kuriuo susiduria per daug šalių, nepanaikina poreikio tobulint monetarinę instituciją. Be to, augimas vis dar visur yra per mažas, nors jis didėja“ - sakė Mario Draghi.

Jis paragino Europos šalių vyriausybes, kad šios pasinaudotų šią akimirką ir imtųsi įgyvendinti struktūrines reformas.

„Euro zonos šalys neturėtų laukti geresnių laikų reformų įgyvendinimui, kurios paskatintų ekonomikos augimą“ - pabrėžė Europos Centrinio banko prezidentas.

Anot jo, ekonomikai energijos suteiktų ir tokie veiksmai, kaip pavyzdžiui, biurokratijos šalinimas bei darbuotojų priėmimo ir atleidimo palengvinimas. Jis atmetė argumentus, kad toks taisyklių sušvelninimas rezultatus duotų tik ilgalaikėje perspektyvoje ir galėtų pakenkti dabartiniam ekonomikos atsigavimui.

Pasak Mario Draghi, kuo greičiau bus įvestos tokios taisyklės, tuo geriau.
 
Dar nėra komentarų