Graikija turėtų laikinai atsisakyti euro

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-21 16:51 Komentarai: (1)
Su finansinėmis problemomis susidūrusiai Graikijai turėtų būti leidžiama laikinai pasitraukti iš euro zonos, pareiškė Miuncheno universiteto ekonomikos ir finansų profesorius Hans-Werner Sinn, kuris tuo pačiu yra ir ekonominių tyrimų instituto Ifo vadovas.

Vis garsiau kalbama apie tai, kad Graikija yra atsidūrusi ant bankroto slenksčio ir tai gali lemti jos pasitraukimą iš euro zonos. Vakar paaiškėjo, jog Graikija, jei negaus papildomos paramos iš užsienio kreditorių, negalės birželio penktą dieną Tarptautiniam Valiutos fondui pervesti lėšų.

„Graikija yra nemoki. O mes vilkiname jos nemokumo paskelbimo procesą, kas privačios bendrovės atveju būtų nelegalu. Kad padėti Graikijai, atėjo laikas dideliam skolų nurašymui ir reikia imtis kitų radikalių priemonių“ - pareiškė Miuncheno universiteto ekonomikos ir finansų profesorius Hans-Werner Sinn.

Ekonominių tyrimų instituto Ifo vadovas, kuris jau seniai pasisako už tai, kad Graikija turėtų palikti euro zoną, mano, kad šiai šaliai bus sunku išspręsti savo problemas, jei ji pasiliks bendros valiutos zonoje. Tuo pačiu jis pridėjo, jog Grexit galėtų būti laikinas, t.y. Graikija galėtų laikinai atsisakyti euro.
 
1.   Parašė youngcat   2015-05-21 19:03  

Ta prasme siandien palieka euro zona. Rytoj bankrutuoja ir nuraso skolas. Poryt vel priimama. Sakyciau visai patrauklus variantas, o tris dienas kaip nors pratems, na uzsidsrys parduotuves, atsves ivyki is atsargu.