Verslo ir rinkų naujienos » UBS pelnas šoktelėjo bei viršijo prognozę


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2015-05-05 13:09.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=20936


Didžiausias Šveicarijos bankas UBS pradžiugino savo akcininkus. Banko grynasis pelnas dėl sumažėjusių atidėjimų šoktelėjo beveik dvigubai bei tuo pačiu pastebimai viršijo analitikų prognozių vidurkį. Nieko stebėtino, jog jo akcijos šiandien pastebimai brangsta: UBS 19,45 (7,46%).

Per pirmą šių metų ketvirtį minimam bankui iš Šveicarijos pavyko uždirbti 1,977 mlrd. frankų grynojo pelno tenkančio akcininkams. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, banko pelnas šoktelėjo net 88 procentais.

Rinkoje laukta, jog UBS ketvirčio pelnas sudarys vidutiniškai 1,22 mlrd. Šveicarijos frankų. Ketvirtį prieš tai šio banko grynasis pelnas siekė 858 mln. frankų.

Grynosios palūkanų pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 1,637 mlrd. frankų, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo dvylika procentų mažiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šios pajamos paaugo keturiais procentais.

Komisinių grynosios pajamos sudarė 4,401 mlrd. frankų, kas palyginus su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, buvo septyniais procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos faktiškai nepakito.

UBS banko grynosios pajamos iš prekybinės veiklos pastebimai šoktelėjo. Palyginus su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, jos pašoko nuo 1,357 iki 2,135 mlrd. frankų, kai ketvirtį prieš tai sudarė vos 438 mln. frankų.

Bendros minimo banko veiklos pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 8,841 mlrd. frankų, kas buvo atitinkamai 22 ir 31 procentu daugiau.

Nuo metų pradžios UBS akcijos jau pabrango beveik trečdaliu, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė paaugo penktadaliu.