Turėtume leisti Graikijai bankrutuoti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-04-27 17:50 Komentarai: (6)
Europa turėtų leisti Graikijai bankrutuoti. Jos išlaikymas euro zonoje gali pasirodyti esantis labiau rizikingas nei jos išleidimas, pareiškė Miuncheno universiteto ekonomikos ir finansų profesorius Hans-Werner Sinn, kuris tuo pačiu yra ir Ekonominių tyrimų Ifo instituto vadovas.

Graikija, kuri bendrai iš užsienio partnerių gavo 240 mlrd. eurų vertės finansinę pagalbą, šiuo metu susiduria su rimtomis finansinėmis problemomis, o tai tuo pačiu lėmė padidėjusį susirūpinimą dėl galimo šalies bankroto ir galimo pasitraukimo iš euro zonos.

Vokietijos Ekonominių tyrimų Ifo instituto vadovo nuomone, bankrotas ir šalies pasitraukimas iš euro zonos galėtų būti geriausias sprendimas Graikijai, ypač atsižvelgiant į eilinį nesėkmingą derybų su šalies kreditoriais dėl reformų raundą.

„Sakyčiau, kad Grexit yra pageidaujamas sprendimas, nes jei jis būtų vykdomas esant Europos bendrijos paramai, su pažadu, jog Graikija ateityje turės galimybę sugrįžti, tai galėtų būti galimybė šaliai atgauti konkurencingumą devalvacijos būdu“ - reziumavo Miuncheno universiteto ekonomikos ir finansų profesorius Hans-Werner Sinn, kuris tuo pačiu yra Ekonominių tyrimų Ifo instituto vadovas.

Tuo tarpu šiandieninės prekybos metu, palyginus su ankstesne prekybos sesija, Graikijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas rinkoje smuktelėjo nuo 12,58 iki 11,886 procento.
 
1.   Parašė youngcat   2015-04-27 18:02  

Ne, ne, ne. Per gerai čia užsisvajojom. Graikijos bankrotas aišku neišvengiamas, bankrutuoja, skolos nurašomos. Bet graikai yra super gudrus, jie tiek burs, pa kol įrodys, kad jie turi likti eurozonoje. Variantai čia du. Pirmas taip kaip ir iki šiol vokietija šers graikija iki sekancio grexit pasistojimo, antras - nurašo skolas, o toliau ir vel šeria. Ir taip vėl kokia 30 metų.

 
2.   Parašė irmantas118   2015-04-28 04:22  

Retorika:r ne per ilgai šis " pūlinys negyja", ir ar nereikia paimt ir išpjaut, kad neliktų???.
Manau pati tema jau tampa nebeįdomi, nes nebejuda iš "mirties taško"...

 
3.   Parašė maxa   2015-04-28 08:24  

O nors vieną eurą Graikijai bent nurašė? Tokiu atveju kiekvienai šaliai privalo nurašyt po tiek pat.

 
4.   Parašė youngcat   2015-04-28 08:39  

Teoriskai nurase gal 106 mlrd. Praktikoje, palaipsniu nurasoma visa skola.

 
5.   Parašė maxa   2015-04-28 09:55  

Reiškias graikai protingiausia Europos tauta. Lietuva, Rumunija ir Bulgarija - bukiausios.

 
6.   Parašė youngcat   2015-04-28 15:30  

Oi ne, nors daug protingiausiuju zmoniu is graiku - Archimedas, Aristotelis, Sokratas, Platonas... Bet graikai ne protingiausi, o gudriausi. Tai yra skirtingos savokos. Deja lietuviai nepasizymi nei protingumu, nei gudrumu.