Studentai - didžiausia grėsmė rinkai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-04-27 14:52 Komentarai: (1)
Studentų paskolos Amerikoje netrukus gali tapti problemų šaltiniu, perspėja žinomas hedge arba rizikos draudimo fondo Pershing Square Capital Management valdytojas Bill Ackman.

Studentų paskolos - tai šiuo metu yra didžiausias rizikos veiksnys skolos vertybinių popierių rinkose, pareiškė jis.

Minimas specialistas taip pat pažymėjo, jog jis vengtų ir kitų obligacijų, kurių palūkanų norma yra fiksuota, todėl, nes Amerikoje palūkanų normos yra rekordiškai žemos, na o skolinimo standartai buvo sumažinti.

„Nėra šansų, jog studentai grąžins tas apie vieno trilijono dolerių vertės paskolas, kurios jiems buvo suteiktos“ - pareiškė Bill Ackman.

Praėjusiais metais Amerikoje studentams suteiktų paskolų bendra vertė jau siekė net 1,3 trilijonus dolerių, iš kurių blogų paskolų dalis siekia apie 100 mlrd. dolerių. Atsižvelgiant į minimos problemos mąstą, kai kurie komentatoriai jau lygina obligacijas paremtas studentų paskolomis su obligacijomis paremtomis būsto paskolomis, kurių rinka pradėjo žlugti 2006 metais.

Anot rizikos draudimo fondo Pershing Square Capital Management valdytojo Bill Ackman, dalį studentų paskolų, siekiant išvengti neramumų jų tarpe, valstybė turės išpirkti.
 
1.   Parašė maxa   2015-04-27 16:05  


Anot rizikos draudimo fondo Pershing Square Capital Management valdytojo Bill Ackman, dalis studentų paskolų, siekiant išvengti neramumų jų tarpe, turės bus išpirkta valstybės.



Nesąžininga paskolas grąžinusiųjų atžvilgiu. O ir šiaip ekonominio lavono tvaikas seniai tvyro. Įdomu kiek ilgai dar mals šūdą su savo "ekonomikos modeliais".