JAV bendrovių I ketv. rezultatų kalendorius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2015-04-17 17:15 Komentarai: (0)
Kita savaitė bus įtempta – investuotojai sužinos daugelio didžiųjų JAV bendrovių ketvirtinius rezultatus.

Elektroninės prekybos sektorius: savaitės viduryje aukciono tinklapio savininkė eBay (EBAY) surengs spaudos konferenciją ir paskelbs pirmo ketvirčio finansines ataskaitas, tačiau rinkos dalyviams svarbūs bus ne tik rezultatai, kadangi bus laukiama komentarų apie artėjantį mokėjimo sistemų dukterinės bendrovės PayPal atskyrimą. Tokį eBay žingsnį paskatino aktyvistas investuotojas Carl Icahn, kuris teigia, jog PayPal potencialas buvo apribotas lėčiau augančio elektroninės komercijos verslo.

Tuo tarpu investuotojai iš Amazon.com (AMZN) ketvirtinių pasiekimų tikėsis sužinoti daugiau apie įmonės plėtros planus ir investicijų įtaką pelningumui. Verta priminti, jog 2014 m. ketvirtą ketvirtį įmonė pranešė apie ženkliai išaugusį nuostolį ir apie nurašymus, susijusius su pasisekimo nesulaukusiu išmaniuoju telefonu Fire Phone. Taip pat lauksime komentarų dėl konkurencinės aplinkos po to, kai elektroninės prekybos gigantė Alibaba Group Holding (BABA) praėjusiais metais žengė į JAV akcijų biržą. Alibaba naujausius rezultatus skelbs balandžio 27 d.

IT sektorius: kitą savaitę sužinosime daugumos didžiųjų IT sektoriaus atstovų ketvirtinę informaciją. Po netikėto Microsoft (MSFT) pareiškimo, jog naujoji operacinė sistema Windows 10 bus nemokama daugumai vartotojų, įmonės akcijų kaina nuo metų pradžios sumenko daugiau nei 10%. Be to, Microsoft pristatė naują produktą – virtualios realybės įrenginį. Investuotojai lauks tolimesnių įmonės vadovų sprendimų dėl įmonės veiklos krypties ir pelno generavimo galimybių ateityje.

Taip pat kitą savaitę lauksime ARM tipo procesorių gamintojos Qualcomm (QCOM) finansinių duomenų ir komentarų apie pasirodžiusius gandus, jog vienas akcininkų Jana Partners (valdomas aktyvisto investuotojo Barry Rosenstein) siūlė atskirti procesorių gamybos padalinį.

Kitos savaitės viduryje rinkos dalyvių dėmesys nukryps ir į socialinio tinklo valdytoją Facebook (FB), kurios vadovas komentuos ketvirtines įmonės ataskaitas. Vieni svarbiausių įmonės rodiklių yra vartotojų rodikliai, kurie parodo socialinio tinklo populiarumą ir sugebėjimą pritraukti naujus vartotojus. Lentelėje „Facebook vartotojų augimas“ galima išvysti bent kartą per mėnesį prisijungiančių vartotojų (MAU) ir bent kartą per dieną prisijungiančių vartotojų skaičių (DAU) pokyčius. Matome, jog pamažu mažėja kas dieną
prisijungiančių vartotojų augimas. Dėl to bet koks signalas, jog vartotojai praranda susidomėjimą socialiniu tinklu, gali sulaukti ženklios reakcijos akcijų rinkoje. Taip pat investuotojai lauks daugiau įžvalgų apie tikėtinas įmonės išlaidas ir investicijas, kurios šiemet išaugs 55-70%.


Finansų sektorius: šią savaitę skelbusių bankų ketvirtiniai rezultatai parodė, jog padėtis finansų sektoriuje išlieka sudėtinga. Daugelio bankų rezultatus neigiamai paveikė su bylinėjimusi susijusios išlaidos. Taip pat finansų sektorius ruošiasi JAV centrinio banko vykdomos monetarinės politikos pokyčiams – iki metų pabaigos tikimasi, jog bus pradėta kelti bazinė palūkanų norma.

Pastarosiomis dienomis Morgan Stanley (MS) akcijų kaina pasižymėjo dideliu investuotojų susidomėjimu po to, kai žiniasklaidoje pasirodė nepatvirtinti pranešimai, kad bankas gavo 1 mlrd. USD pasiūlymą parduoti naftos prekybos padalinį. Prieš kelias savaites bankas skelbė, jog pardavė gamtinių dujų verslą. Tačiau tuo metu sandorio detalės nebuvo atskleistos. Bankas nori sumažinti veiklą žaliavų sektoriuje po to, kai sulaukė dėmesio iš priežiūros institucijų dėl prekybos fizinėmis žaliavomis. Dėl to Morgan Stanley ketvirtinių rezultatų skelbimo metu rinkos dalyviai lauks išsamesnės pastarąjį ketvirtį vykusių sandorių informacijos.

Vartojimo prekių sektorius: Savaitės pabaigoje lauksime Procter & Gamble (PG) pirmo ketvirčio rezultatų ir komentarų dėl galimo įmonės vadovo pasikeitimo, po to, kai įmonės atstovai uždaruose susitikimuose su investuotojais ir analitikais užsiminė apie galimą įmonės direktoriaus A.G. Lafley atsistatydinimą. Įmonė šiuo metu reorganizuoja veiklą – išparduoda nereikšmingus prekių ženklus ir sutelkia dėmesį į svarbiausius prekių ženklus. Įmonė jau spėjo atsikratyti 35 prekių ženklų. Taip pat lauksime, kokią įtaką įmonės rezultatams turėjo ekonomikos nuosmukis Rusijoje.

Kitą savaitę taip pat bus paskelbtos didžiausio restoranų tinklo savininko McDonald’s (MCD) naujausios finansinės ataskaitos. Pastarųjų mėnesių pardavimų duomenys parodė, jog įmonė susiduria su sunkumais, kadangi pardavimai mažėjo JAV ir Azijos rinkose. Be to, šią savaitę buvo pranešta, jog po kelių su maisto kokybę susijusių skandalų Japonijoje bus uždaryta daugiau nei 130 ir renovuota apie 2 000 restoranų.



Parengta LHV banko, remiantis įmonių skelbiamais duomenimis ir užsienio žiniasklaida (Marketwatch.com, Reuters.com, Finance.Yahoo.com, Bloomberg.com, ForexFactory.com, Cnn.com, Forbes.com). Šis straipsnis yra informacinio pobūdžio ir nereiškia rekomendacijos pirkti ar parduoti minimus vertybinius popierius.
 
Dar nėra komentarų