Naujų automobilių pardavimai Europoje ūgtelėjo sparčiausiai per paskutinius penkiolika mėnesių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-04-16 14:57 Komentarai: (0)
Europos automobilių gamintojų asociacija pranešė, kad kovo mėnesį naujų automobilių pardavimai senajame žemyne ūgtelėjo sparčiausiai per paskutinius penkiolika mėnesių. Tai jau net devynioliktas mėnesis iš eilės kai auga šis rodiklis.

Per praėjusį mėnesį Europoje buvo užregistruota 1,65 mln. naujų automobilių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, yra apie vienuolika procentų daugiau ir tai sparčiausias augimas nuo pat 2013 metų gruodžio mėnesio.

Bendrai per pirmą šių metų ketvirtį senajame žemyne buvo parduota 3,64 milijonai naujų automobilių. Palyginus su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, automobilių pardavimai ūgtelėjo 8,5 procento.

Visose penkiose didžiausiose Europos automobilių rinkose jų pardavimai kovo mėnesį padidėjo. Ispanijoje naujų automobilių pardavimai, dėl šalies valdžios vykdomos skatinamosios politikos, per praėjusį mėnesį šoktelėjo net 41 procentu.

Didžioje Britanijoje kovą buvo užregistruota šešiais procentais daugiau naujų automobilių, Vokietijoje, kurios automobilių rinka yra didžiausia Europoje, naujų automobilių pardavimai per minimą mėnesį paaugo devyniais procentais, kaimyninėje Prancūzijoje padidėjo 9,3 procento, na o Italijoje šoktelėjo penkiolika procentų.

Naujų automobilių pardavimai Europoje augo tiek dėl atskirų šalių taikomų tam tikrų skatinamų priemonių įsigyjant naują automobilį, tiek dėl atsigaunančios ir sparčiau augančios ekonomikos, mažėjančios bedarbystės bei dėl to, jog kai kurie gamintojai dar labiau padidino savo siūlomas nuolaidas perkant naujas transporto priemones.

Vokietijos Volkswagen grupės, kuri yra didžiausia automobilių gamintoja senajame žemyne, pardavimai per kovą paaugo dešimt procentų, kitos šios šalies automobilių gamintojos Daimler grupės pardavimai per minimą laikotarpį paaugo net penktadaliu, o BMW padidėjo 4,5 procento.

Prancūzijos automobilių gamintojos Renault gaminamų automobilių pardavimai Europoje praėjusį mėnesį paaugo vienuolika procentų, italų Fiat Chrysler Automobiles NV pardavimai šoktelėjo net šešiolika procentų.

Dar sparčiau savo naujų automobilių pardavimus per kovą senajame žemyne padidino Azijos automobilių gamintojai, t.y. Toyota Motor, Nissan Motor Co., Mazda Motor, Mitsubishi Motors, Hyundai Motor Co., Tata Motors. Bendrai jie Europoje pardavė net devyniolika procentų daugiau automobilių.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,automobiliai)

2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Mažmeninė prekyba JAV augo sparčiau nei laukta
2024-04-15 » Europoje pramonė augo, o Lietuvoje smuktelėjo
2024-04-12 » Infliacija šiais metais sumažės, bet nebus įveikta
2024-04-11 » ECB penktą kartą iš eilės nepakeitė palūkanų, bet jau buvo norinčių jas mažinti

 
Dar nėra komentarų