Bank of America veikla pelninga, pelnas akcijai viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-04-15 15:10 Komentarai: (0)
Antras pagal valdomo turto dydį Amerikoje bankas Bank of America per praėjusį ketvirtį uždirbo pelno, kuris tuo pačiu buvo didesnis nei laukta rinkoje. Prieš metus per pirmą ketvirtį šio banko veikla, dėl buvusių vienkartinio pobūdžio teisinių išlaidų, buvo nuostolinga. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos nežymiai pingo: Bank of America 15.69 (-0.82%).

Per praėjusį ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 3,357 mlrd. dolerių arba 27 centus akcijai grynojo pelno, kai prieš metus grynasis nuostolis siekė 276 mln. dolerių. Per paskutinį praėjusių metų ketvirtį Bank of America grynasis pelnas sudarė 3,05 mlrd. dolerių. Teisinės išlaidos sumažėjo nuo 6 mlrd. dolerių iki 370 mln. dolerių.

Pakoreguotas banko pelnas akcijai sudarė 36 centus ir buvo septyniais centais didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Daugiausiai grynojo pelno Bank of America bankui per praėjusį ketvirtį uždirbo Vartotojų bankininkystės padalinys, kurio pelnas siekė 1,475 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo faktiškai tiek pat, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pelnas krito virš vienuolikos procentų. Globalios bankininkystės padalinio grynasis pelnas siekė 1,365 mlrd. dolerių, kas buvo atitinkamai apie šešis procentus daugiau ir apie dešimt procentų mažiau.

Globalių rinkų padalinio grynasis pelnas per pirmą šių metų ketvirtį siekė 945 mln. dolerių, kai ketvirtį prieš tai iš šios veiklos buvo patirtas 72 mln. dolerių nuostolis, na o prieš metus uždirbta 1,313 mlrd. dolerių grynojo pelno. Globalių aktyvų ir investicijų valdymo padalinio grynasis pelnas siekė 651 mln. dolerių, kai prieš metus per pirmą ketvirtį sudarė 729 mln. dolerių, na o per paskutinį praėjusių metų ketvirtį siekė 706 mln. dolerių.

Bendros antro pagal valdoma turtą Amerikos banko pajamos per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 21,202 mlrd. dolerių, kai rinkoje laukta, jog jos sieks vidutiniškai 21.51 mlrd. dolerių. Prieš metus per pirmą ketvirtį pajamos buvo didesnės ir siekė 22,566 mlrd. dolerių, na o per paskutinį praėjusių metų ketvirtį sudarė 18,725 mlrd. dolerių.

Bank of America grynosios palūkanų pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 9,451 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo virš šešių procentų mažiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos krito dviem procentais. Kitos pajamos per pirmą šių metų ketvirtį siekė 11,751 mlrd. dolerių, kas buvo atitinkamai apie šešis procentus mažiau bei apie trisdešimt procentų daugiau.

Atidėtų blogų paskolų vertė per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 765 mln. dolerių, kai prieš metus siekė 1,009 mlrd. dolerių, na o ketvirtį prieš tai sudarė 219 mln. dolerių.

Per pastaruosius vienerius metus minimo banko akcijų kaina faktiškai nepakito, o nuo šių metų pradžios sumažėjo apie dvylika procentų.
 
Dar nėra komentarų