Goldman Sachs ragina investuoti į vertę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-04-01 16:54 Komentarai: (0)
Pirmasis šių metų ketvirtis Volstrite priklausė augančių kompanijų akcijoms, kurios pralenkė vertės bendrovių akcijas, tačiau anot investicinio banko Goldman Sachs pagrindinio Amerikos akcijų rinkos stratego David Kostin, tai yra laikinas reiškinys.

Per pirmą 2015 metų ketvirtį Russell 1000 Growth indeksas, kurį sudaro bendrovės orientuotos į spartų pajamų ir pelno augimą, paaugo 3,5 procentais. Tuo tarpu per tą patį laiką Russell 1000 Value indekso, kurį sudaro kompanijos pasižyminčios žemais rinkos vertės rodikliais, vertė krito 1,3 procentais.

Abiejų minimų indeksų investicinės grąžos skirtumas sudarė 4,8 procentinio punkto, ir tai yra didžiausias rodiklis nuo pat dabartinio pakilimo arba bulių rinkos pradžios, kuri prasidėjo 2009 metų pirmąjį ketvirtį.

„Sulėtėjęs Amerikos ekonomikos augimas skatino augančių įmonių akcijų brangimą“ - paaiškino David Kostin.

Jo nuomone, kai Amerikos ekonomikos augimas ims spartėti, augančių kompanijų persvara mažės.

Goldman Sachs bankas prognozuoja, kad per šiuos metus Amerikos bendrojo vidaus produkto augimas, palyginus su 2014 metais, paspartės nuo 2,4 iki trijų procentų.

Augimo bendrovės pasižymi tuo, kad jų rinkos vertės rodikliai (P/E, P/BV) yra gana aukšti, dividendinis pajamingumas yra žemas, arba iš vis nemokami dividendai, spartus pajamų ir pelnų augimas, didelė nuosavybės grąža, didelis pajamingumas, akcijų kainos auga sparčiau už indeksų vertes.

Tuo tarpu vertės bendrovės pasižymi žemais rinkos vertės rodikliais (P/E, P/BV), aukštu dividendiniu pajamingumu bei žemu akcijos kainos ir pinigų srautų rodikliu.
 
Dar nėra komentarų