Graikija kitą savaitę pasieks susitarimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-04-01 14:31 Komentarai: (0)
Graikija kitą savaitę turėtų pasiekti susitarimą su savo partneriais euro zonoje bei Tarptautiniu Valiutos fondu dėl reformų paketo, kas leistų atblokuoti likusias lėšas skirtas Graikijai, pareiškė šios šalies ekonomikos ministras George Stathakis, skelbia naujienų agentūra Reuters.

„Manau, kad derybos lems susitarimą, kuris bus pasiektas kitą savaitę. Susitarimas bus patvirtintas per Graikų katalikų Šventąją savaitę“ - sakė jis.

Praėjusią savaitę Graikijos valdžia šalies kreditoriams pateikė reformų planą, kad tokiu būdu patvirtintų, jog yra pasiruošusi įgyvendinti finansinę discipliną, kas yra viena iš sąlygų, jei ši šalis ir toliau nori gauti finansinę paramą.

Rinkoje spekuliuojama, kad maždaug balandžio viduryje Graikijai gali pritrūkti lėšų ne tik užsienio skolų grąžinimui, tačiau ir eilinių trumpalaikių įsipareigojimų įvykdymui.

Euro grupei pristatytame reformų plane numatyta, jog šiais metais iš privatizavimo Graikija turėtų gauti 1,5 mlrd. eurų, įskaitant ilgalaikę keturiolikos regioninių oro uostų nuomą ir didžiausio uosto Pirėjuje pardavimą.

Graikijos ekonomikos ministras George Stathakis paaiškino, kad vyriausybė neketina parduoti Pirėjo uosto direkcijos pagrindinio paketo, tačiau siekia sukurti bendrą įmonę, kas leistų Graikijos valdžiai ir toliau išlaikyti didelę dalį akcijų šiame objekte.
 
Dar nėra komentarų