Doleris netoli savo tikrosios vertės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-23 18:06 Komentarai: (2)
Dolerinis indeksas yra netoli savo tikrosios vertės, tačiau nėra aišku, kiek dar doleris gali sustiprėti euro zonos valiutos euro atžvilgiu, pareiškė Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard.

Jis tuo pačiu pareiškė, kad Graikijos pasitraukimas iš euro zonos yra įmanomas, tačiau tuo pačiu pabrėžė, kad Grexit visų pirma bus labai skausmingas pačiai Graikijai.

„Manau, kad šiuo metu Grexit yra daug lengvesnis nei tai buvo prieš porą metų. Galvoju, kad tai galima padaryti, tačiau nemanau, kad reikėtų bandyti žengti šiuo keliu“ - sakė Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard.

Anot jo, jei Graikija pasirinks šį kelią, jos laukia labai niūri ir neprognozuojama ateitis.

„Tokio sprendimo poveikis tarptautinėse rinkose neturėtų būti ypač skausmingas“ - paaiškino James Bullard.

Tuo tarpu šiandien rinkoje už vieną eurą mokama po 1.09281 dolerį, arba vienu procentu daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo metų pradžios euras Amerikos valiutos atžvilgiu atpigo apie dešimt procentų.

Graikijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas ATHEX Composite yra pakilęs virš trijų procentų iki 767.1 punkto. Nuo metų pradžios jo vertė krito virš septynių procentų.
 
1.   Parašė centas   2015-03-23 18:36  

Tai kokia ta tikroji dolerio vertė - 1 eurukas ant 0,86 žalio?

 
2.   Parašė lkkp1   2015-03-23 19:12  

Tikrai š.. mala ir nieko konkretaus nepasako..