Palūkanų norma bus padidinta laikotarpyje tarp birželio ir rugsėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-23 13:54 Komentarai: (2)
Amerikos Federalinio Rezervų banko Atlantos padalinio vadovas Dennis Lockhart pareiškė, jog jis tikisi, kad Amerikos Centrinis bankas savo bazinę palūkanų normą padidins per vieną iš birželį, liepą arba rugsėjį įvyksiančių posėdžių.

„Praėjusią savaitę Amerikos Federalinio Rezervų banko pateiktos mažesnės ekonomikos augimo prognozės daugiausiai atspindi laikinus pasikeitimus, kurie iš esmės nepakeis tolimesnių Amerikos augimo perspektyvų“ - teigė jis.

Amerikos Centrinio banko atstovas tuo pačiu pridūrė, kad vis dar yra įsitikinęs, kad metų vidurys, arba kiek vėlesnis laikotarpis, tai tinkamas metas sugriežtinti monetarinę politiką.

„Birželį įvyksiantį Amerikos Centrinio banko atstovų posėdį reikėtų vertinti kaip rimtą galimybę padidinti palūkanų normą. Prie to pridėčiau dar liepą ir žinoma rugsėjį“ - sakė Amerikos Federalinio Rezervų banko Atlantos padalinio vadovas Dennis Lockhart.

„Šiuo metu visi šie trys susitikimai yra žaidime. O mes tiesiog turime palaukti ir pamatyti kokios kokybės bus kiti ekonominiai duomenys“ - pridėjo bei tuo pačiu reziumavo jis.
 
1.   Parašė Spekoliunas   2015-03-23 14:10  

Yellen pasakė, kad gali būti padidinta laikotarpyje tarp birželio ir rugsėjo, pabrėžiu "gali būti" Juokinga, kaip patys centriniai bankai įsivarė save į kampą ir kokie nuspėjami yra dabartiniu metu. Prieš tai kalbėta, kad palūkanos gali būti paididintos kažkada 2015 m. pradžioje, kai buvo paminėta, kad kai baigsis paskutinis QE supirkimas, turi praeiti "considerable time", tada lūkesčiai buvo nukelti į birželio mėn, dabar tikimasi, kad palūkanos bus pakeltos rugsėjį....Nenori tas FED'as kelti palūkanų ir negali jų pakelti, kai doleris toks stiprus, infliacija maža, o ekonomikos rodikliai pastaruosius kelis mėnesius stipriai nuvilia prognozes.

 
2.   Parašė IT17   2015-03-23 17:26  

ant eur/usd poros geri judesiukai, cb atstovai puikiai darbuojasi...