Graikija turi lėšų tik iki balandžio 8 dienos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-23 12:28 Komentarai: (2)
Graikija turi lėšų arba yra užsitikrinusi likvidumą tik iki balandžio aštuntos dienos, remdamasis šaltiniais Europos komisijoje skelbia Vokietijos leidinys Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Bei priduria, kad po šios datos Graikija atsidurs kritinėje situacijoje.

Kaip pažymima minimame leidinyje, Graikijos premjeras Alexis Tsipras baiminosi, kad jau šio mėnesio pabaigoje negalės užtikrinti visų darbo užmokesčių išmokėjimo. Tačiau Europos komisija pakoregavo prognozę, jog pinigų pakaks iki balandžio aštuntos dienos. Taip apskaičiavo ekspertai remdamiesi naujausiais duomenimis, kuriuos pateikė Graikijos valdžios atstovai.

„Alexis Tsipras turi dar dvi savaitės, kad įvykdytų skolintojų sąlygas“ - rašoma Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung leidinyje.

Remiantis šaltiniais Europos komisijoje, nuo balandžio devintos dienos situacija taps kritinė. Būtent tada Graikija Tarptautiniam Valiutos Fondui turės grąžinti 467 mln. eurų. Be to, balandžio viduryje reikės refinansuoti 2,4 mlrd. eurų vertės trumpalaikius skolos vertybinius popierius.

Graikija per ateinančias kelias dienas turi pristatyti pilną sąrašą konkrečių reformų, kurios yra pagrindinė sąlyga norint gauti papildomą finansinę pagalbą. Toks sprendimas buvo priimtas per Graikijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Europos sąjungos institucijų atstovų susitikimą praėjusios savaitės pabaigoje. Visos susitikimo šalys sutarė, jog reikia paspartinti darbą susijusį su vasario dvidešimtą dieną Euro grupės priimtomis nuostatomis dėl finansinės pagalbos pratęsimo Graikijai, kad visą tai būtų kuo greičiau užbaigta.

Kitą finansinės pagalbos išmokos dalį Graikija gaus tik po to, kai jos įgyvendinamas reformas ir veiksmus teigiamai įvertins trijulės atstovai, t.y. Europos Centrinio banko, Europos komisijos ir Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai.
 
1.   Parašė maxa   2015-03-23 13:32  

jau šio mėnesio pabaigoje negalės užtikrinti visų darbo užmokesčių išmokėjimo.


Nu ką. Tokiu atveju belieka per prievartą (įstatymiškai) reglamentuoti nuomos mokesčių lūbas, drąstiškai sumažinti biudžetininkų algas, turtuoliams ir stambiam užsienio kapitalui didinti mokesčius (jei ras landą nemokėti - nacionalizuoti dalį NT), pradėti kurti kolchozus... t.y. kooperatyvus, padalijant namų bendrijoms žemės plotus, kad liaudis neverktų, jog miršta badu - bet tokiu atveju reiks dirbt. Ir mokytis gyventi be komforto ;/

Paraleliai visas įmanomas lėšas skirti mokslo ir turizmo vystymui. Daugiau variantų nėr. Nebent žemes išporceliuot kreditoriams. Arba išeiti iš ES ir pradėti nuo nulio su nuliu sąskaitose... Dar būtų neblogai sugalvoti kaip priverst pirkėją rinktis TIK graikišką produktą, kad kuo daugiau pinigų liktų šalies viduje, nes gauna dotacijas - o paskui pravalgo jas pirkdami vokiškas, prancūziškas, etc. prekes

P.S.
Bet 100 proc. jie to nedarys ir eis deginti padangų bei daužyti aplinkinius. Čia gi graikai.

 
2.   Parašė es_ne   2015-03-23 14:33  

cia graiku naturali bukle- prieit prie to, kad situacija taptu "kritine" ir taip gauti papildomu argumentu prasant, kad jiems leistu bankrutuot kontroliuojamai.